Skip to Content

<

Viitajärven lenkki - Lähtö ja lähde

A cache by kuru53 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/02/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkösarja, joka esittelee Palonkylän takamaiden luontoa Viitajärven luontopolun avulla. Kaikissa kätköissä ei ole kynää, joten ota OMA KYNÄ MUKAAN. Viitajärven luontopolku alkaa Raahen hiihtomajalta ja se on kunnostettu vuonna 2012.


Tämän Viitajärven lenkin voi kiertää yhdessä Ahtimuksen lenkin kanssa tai erikseen. Sen kiertämisen voi aloittaa myös 88-tien varresta Viitajärven eteläisestä päästä. Hiihtomajalla ja Viitajärven 88-tien lenkin alkupäässä on infotaulut, joista voit tarkastella reittejä.

Viitajärvi-nimisiä järviä Suomessa on kaikkiaan 19 kappaletta ja Raahessakin kaksi. Tämä Viitajärvi on noin 600 metriä pitkä ja 100 metriä leveä ja lähes puolet järvestä on luonnonsuojelualuetta. Viitajärven lähiympäristössä kasvaa nevaimarre (rauhoitettu Oulun ja Lapin lääneissä), kilpukka, myrkkykeiso, pohjanlumme, isoulpukka, uistinvita, pitkälehtivita, lettorikko kasvaa lähellä lähteikköä (rauhoitettu Suomessa), kiiltosirppisammal (vaarantunut), punakämmekkä ja kaarlenvaltikka.

Viitajärven lenkki on pituudeltaan noin 4 km. Reitillä on useita kohdetauluja, joissa alueen luontoa esitellään. Taulujen koordinaatit eivät paikoitellen täsmänneet omien laitteidemme lukemien kanssa, mikä kannattaa huomioida.

Reitti on enimmäkseen polkua, joka on paikoin kivikkoinen ja juurakkoinen ja sopii parhaiten kävelyreitiksi sekä talvella lumikenkäilyyn. Reitillä on mm. kapeampia polkuosuuksia sekä räme- ja korpialuetta. Purojen ja ojien ylitykset on toteutettu osittain puusiltojen avulla.

Liikkuminen luontopolulla tapahtuu omalla vastuulla!

Olkaahan tarkkana, sillä tähänkin trailiin liittyy vielä BONUS.

Alkupisteen jälkeen n. 60 m päässä kätköstä on nähtävissä 1. luontokohde; Lähde

Lähde on paikka, jossa pohjavesi virtaa maan pinnalle. Suomen peruskartoissa on merkittynä 22085 lähdettä (Wikipedia) ja tässä on yksi niistä. Tässä yhteydessä voisi lainata Johan Ludvig Runebergin runoa 'Sua lähde kaunis katselen', mutta ehkä myös syytä palata takaisinpäin, jos et löytänyt tätä kätköä ennen saapumistasi lähteelle.(Wikipedia)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

101 Logged Visits

Found it 98     Write note 2     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.