Skip to Content

This cache is temporarily unavailable.

Euran100helmeä: Tarkistetaan lokikirjan kunto.

More
<

Euran100helmeä - Pyhäjärvi-instituutti

A cache by Euran100helmeä Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 3/22/2017
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Pyhäjärvi-instituutin kätkökierroksen aloituskoordinaatit, josta löydät seuraavan etapin koordinaatit.

VILLA AHLSTRÖM / PYHÄJÄRVI-INSTITUUTTI

 

Villa Bertel Ahlström valmistui vuonna 1911 paperitehtaan johtajan asunnoksi Pyhäjärven rannalle. Nimensä Villa Ahlström sai silloisen paperitehtaan paikallisjohtajan mukaan. Rakennus erosi aiemmasta rakennuskannasta tyylinsä ja rakennusmateriaalinsa, tiilen, vuosi. Rakennuksen suunnitteli Jarl Eklund, ja se edustaa klassistista tyyliä, jossa pohjakaavaltaan ja julkisivultaan symmetrisen rakennuksen keskiakseli jatkuu puutarhan keskikäytävänä, joka lopulta yhtyy Pyhäjärven Kauttuanlahteen. Alkuperäinen puutarhasuunnitelma on pelkistynyt nykypäivään tultaessa. Pihan sivurakennus toimi autotallina.

 

Nykyisin rakennuksessa toimii Pyhäjärvi-instituutti. Pyhäjärvi-instituutti on perustettu vuonna 1989 ja sen tehtävänä on edistää ja kehittää elintarviketaloutta ja ympäristöä koskevaa koulutusta, tutkimusta ja muuta kehitystoimintaa. Erityisosaamisalueita ovat elintarviketalous sekä vesistöjen tila, vesiensuojelu ja -kunnostus. Tavoitteena on Satakunnan elintarviketuotannon kilpailukyvyn turvaaminen kestävästi sekä vesien tilan parantaminen, tietouden lisääminen ja soveltaminen vesistöjen kunnostuksessa. Lisätietoja Pyhäjärvi-instituutista löytyy www.pyhajarvi-instituutti.fi ja www.pyhajarvensuojelu.net.

 

Rakennuksen ja Sepäntien välissä on alppiruusutarha, jonne on istutettu kaikki Suomessa jalostetut alppiruusulajikkeet. Alppiruusutarhasta lähtee luontopolku, joka kiertää Pyhäjärvi-instituuttirakennuksen myötäillen järven ja Eurajoen rantaa.


Helpohko multikätkö on toteutettu Pyhäjärvi-instituutin ympäri kulkevalle luontopolulle. Pyhäjärvi-instituutin piha-alueella, alppiruusutarhassa ja luontopolulla voi kulkea vapaasti. Ethän häiritse rantasaunassa mahdollisesti saunovia. Parkkipaikka on merkitty kätkön tietoihin samoin kuin polun alkupiste.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

134 Logged Visits

Found it 117     Didn't find it 8     Write note 4     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.