Skip to Content

<

Letonniemen lintutorni ja nuotiopaikka

A cache by tkoppero Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/05/2017
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Keskihelppo tradikätkö houkutelee sinut Letonniemen luonnon helmaan. Lintutornista voit kiikaroida lintuja.


Letonniemen suojelualue on Perämeren maankohoamisrantaa ja se on perustettu vuonna 1994 esittelemään merenrantaluontoa ja sen kehityssarjaa. Niemi on rehevä, lehtimetsäinen ja alavien merenrantaniittyjen reunustama. Pökkelöisen metsän tyyppilintuja ovat pajulintu ja peippo, mutta myös pikkutikka, punarinta, sirittäjä ja lehtokurppa kuuluvat alueen linnustoon. Kapeita rantaniittyjä kahlaavat punajalkaviklo, meriharakka, kuovi ja taivaanvuohi. Jänis ja hirvi kuuluvat myös alueen asukkeihin.

Letonniemeä kiertää 2,7 kilometrin pituinen luontopolku. Piispanletossa löytyy lintutorni sekä katettu tauko- ja nuotiopaikka nuotiopuineen. Pitkospuut helpottavat kulkemista kosteimmilla paikoilla. Reitillä voi kuitenkin olla märkiä kohtia etenkin korkean merivedan aikaan, joten kumisaappaat saattavat olla tarpeen.

Kasvillisuuden kulumisen estämiseksi tulee kulkea pelkästään merkittyjä reittejä. Kasvien ja kasvinosien vahingoittaminen ja ottaminen on kiellettyä rauhoitusmääräyksien nojalla. Lintujen pesintäkaudella (touko–heinäkuu) on vältettävä liikkumista alueen rantaniityillä ja -luhdilla. Moottoriajoneuvolla liikkuminen alueella on kokonaan kielletty.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.