Skip to Content

<

Khronoksen talo

A cache by Pöytyän vaari Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/12/2017
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Khronoksen talo on ympäristötaideteos, joka saa katsojan ihmettelemään ja myös ajattelemaan... Mihin maailma onkaan menossa. Mitä tällä paikalla on 1000 vuoden päästä? Maalaiskylistä löytyy samantapaisia "taideteoksia" sieltä täältä, mutta vain tämä on saanut ympärilleen korkean läpipääsemättömän aidan.


Khronoksen talo – ajan asunto.

Raumalainen Lönnströmin taidemuseo päätti 2014 luopua tiloistaan Rauman keskustassa ja osallistua vuokranmaksun sijasta nykytaideprojekteihin. Ensimmäinen tällainen hanke oli hakemusten pohjalta valittu Visa Suonpään ja Patrik Söderholmin Khronoksen talo –projekti, jolle annettiin 100.000 euron tuki.

Taiteilijat ostivat tarkoitukseen 2016  Pöytyän Ordenojalta Päivölän tilan, joka oli ollut jo muutaman vuosikymmenen asumattomana.  Tontin maaperä, kasvisto, rakennukset ja esineistö on kartoitettu. Ovet ja ikkunat on jätetty raolleen/selälleen ja luonto saa villiintyä ja vallata sen. Khronoksen talo museoi ajan itse – ei tiettyä aikakautta vaan sen, miten aika kuluu. Hankkeen nettisivuilla ja siitä tehtävässä virtuaalimallinnoksessa luvataan seurattavan kehitystä rappeutumista häiritsemättä.

Taiteilijat puhuivat hankkeen julkistuksen yhteydessä ajasta, joka alkoi kun ko. paikka nousi jääkauden jälkeen merestä. Eteenpäin katsotaan ainakin 1000 vuotta! ”Meidän pitäisi pystyä kuvittelemaan pidemmälle tulevaisuuteen” sanoo Patrik Söderholm. ”Jos me emme kuvittele riittävän pitkälle, emme pysty tekemään niitä päätöksiä, joita pitäisi tehdä jotta ympäristö säilyisi.”

Khronoksen talo on siis eräänlainen ympäristön ja maailman muutokseen liittyvä ympäristötaideteos.

Talon pihapiiri on ympäröity portittomalla verkkoaidalla.

Kätkö on talon välittömässä läheisyydessä. Ei kuitenkaan aidassa tai aidan sisäpuolella.

 

 

 

 

 

 

 

 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

185 Logged Visits

Found it 179     Write note 4     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.