Skip to content

This cache has been archived.

Geocaching HQ Admin: Thank you for hosting this geocaching event! The date of the event has passed. We automatically archive events after 30 days (60 days for Mega- and Giga-Events). Attendees can still log archived events, log trackables, and share their experiences.

More
<

Möte Med Det Okända 2017

A cache by Team MMDO Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 09 September 2017
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Möte Med Det Okända 2017


Det var så märkligt alltihop. Du bläddrade igenom böckerna i din bokhylla i jakt efter något spännande att läsa. Så fick du syn på den tjocka volymen "De stora olösta mysterierna" av Allec Rubeum et al. Du stannade upp och kom på att den låg i kartongen med böcker du ärvde från din moster Alice. Ja, så ytterst märkligt. Hon och hennes gode vän Theodor försvann under en av deras många resor, och hördes aldrig av igen. Under hösten 1987, när hennes barn inte fått något livstecken från henne på flera månader, sökte de igenom hennes lägenhet, och de fann till sin stora förvåning ett testamente som hon skrivit innan hon gav sig ut på sin sista resa. I detta nämndes att du skulle ärva kartongen med böcker som stod i klädkammaren, i den händelse att hon inte återvände. Ni hade alltid tyckt om varann, och Alice sade ofta hur driftig och klurig hon tyckte du var, men ni hade inte pratat så mycket om böcker, varför valet av arvegods förbryllade dig.

Så småningom dödförklarades Alice och Theodor, och du fick hämta kartongen. Det var en udda samling titlar, ömsom tidlösa klassiker, ömsom enklare action och romantik av typen kiosklitteratur. Du hade väl läst några av dem genom åren, men just den här tegelstenen hade du inte rört. Nu tog du ut den ur hyllan, tittade på bilden av en pyramid och det allseende ögat på framsidan, och vände boken för att läsa på baksidan. Nu kände du direkt att något var fel. När du vände på boken, lät det som att något flyttade på sig där inne. Du slog upp boken, och upptäckte att det som såg ut som sidor bara var en fasad. Istället innehöll boken ett stort lönnfack. Där hittade du en ihopvikt världskarta med en rad platser markerade, något slags amulett, samt ett kuvert förseglat med ett stort sigill. Du sprättade upp kuvertet och fann däri en lapp med följande text:

Hej!

Om du läser det här, så är det för att jag och Theodor behöver hjälp. Vi visste att det kunde gå så här, men trodde att vi skulle klara det själva. Du behöver resa till platserna på kartan, och lösa de problem du ställs inför. Amuletten kommer både guida dig och skydda dig från fara. Jag vet att du kommer kunna hjälpa oss, det var därför jag valde dig. Lycka till!

Alice

Plats och tid

Vi träffas i lokalen Grimstahörnan, Grimstagatan 89, för en grymt rolig heldag i mysterielösandets tecken. Vi börjar med lite meet and greet från halv tio, och klockan tio släpps de första nybakade mystarna.

Schema

9:30 Samling
10:00 Vi påbörjar våra resor ut i världen
13.00 Mellanlandning för lunch (Medtag egen)
14.00 Vi reser vidare. Tåget avgår från perrong 9 ¾.
17.00 Middag i restaurangvagnen (Medtag att grilla)
18.00 Avslutande resor

Allmänt

Kläder efter väder rekommenderas förstås. Vi har tillgång till en lokal där Mysterieskolan kommer att hålla till. Där finns det wc, vatten, el, kyl mm. Då utrymmet i kylen är begränsat rekommenderas egen kylväska för medhavd mat, i möjligaste mån. Lokalen är hyfsat väl anpassad för rullstolar, och vi kommer så klart att göra vad vi kan för att hjälpa eventuella hjulburna mysterielösare som vill delta. Själva cacherna ligger typiskt i skogen, men man kan absolut sitta och lösa klurigheter i lokalen hela dagen. Det kommer att finnas arrangörer på platsen under hela eventet.

Det kommer släppas nya mysterier under eventet. Den som tycker mystar är roligt kommer här att få sitt lystmäte. Den som är nybörjare inom mystlösning erbjuds skolning och coachning vid Mysterieskolan. Den som inte vill hålla på med mystar kommer troligen inte ha något utbyte av eventet.

Utrustning

Mysterierna är gjorda för att man ska kunna lösa dem med papper och penna, men i en del av mysterierna finns även moment som kräver att man kommer åt internet, så man bör även ha med sig en smart telefon, en surfplatta eller en dator, som kan ansluta till nätet via wifi eller mobildatanätet. En del mysterier kan förstås också gå lättare att lösa med en dator. Det finns wifi i lokalen.

Kostnad

Eventet är inte avgiftsbelagt. Det kommer finnas en donationsbössa och ett Swishnummer på plats, där man kan lägga ett bidrag till fika mm om man vill. Ekonomin kommer som vanligt att redovisas efteråt och eventuellt överskott kommer att skänkas till välgörande ändamål som vi gemensamt bestämmer på plats.

Mysterieskolan

Direkt efter att varje pass med nya mysterier har startat, kommer vi att ha en lektion med Mysterieskolan. Där får nybörjare chansen att jobba i grupp med att klura på mysterier, under kunnig handledning. Ett mycket uppskattat inslag tidigare år.

Näring

Vi kommer att ordna med lätt fika (kaffe, te, kaka) kontinuerligt, ta med egen kåsa/mugg om möjligt. I övrigt samlas vi och äter medhavd lunch mitt på dagen samt grillar på eftermiddagen. Ta gärna med frukt och andra snacks för att orka hela dagen. Det är även viktigt att dricka ordentligt så en vattenflaska är bra att ha med.

Transport

För mysterielösare med egen transport rekommenderas att man parkerar på de omkringliggande gatorna, där det finns gott om gratis parkeringsplatser. Några exempel pekas ut av parkeringskoordinaterna för eventet. För resa med SL - ta tunnelbanans gröna linje till Vällingby. Därifrån är det knappt en kilometers promenad till eventlokalen. Vill man få en kortare promenad, kan man passa in sin resa så att man kan ta buss 115 från Vällingby mot Råcksta och hoppa av vid hållplats Grimsta.

Övrigt

Vid oklarheter, frågor eller funderingar går det bra att kontakta de okända på mmdo17@nanouk.se

/Team MMDO (fredrikr, Superverre, Kesokalle, lillfiluren och L8P1)

Additional Hints (Decrypt)

V arqrexnag ni ulerfuhf, bztvirg ni teäf.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.