Skip to Content

<

Pikku-Vesijärvi Lahdessa

A cache by HEIKKIKAS Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/21/2017
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä kätkö on Pikku-Vesijärven saaressa joten kätkölle pääsemisessä on haastetta kesäaikaan. Talvella löytämenen helpottuu huomattavasti.

HUOMIO: VÄLTTÄKÄÄ SAAREEN MENOA LINTUJEN PESIMISAIKAAN!!

Pikku-Vesijärvi on Lahden kaupungissa sijaitseva puiston ympäröimä suuri lampi, joka on yhteydessä Vesijärveen. Se sijaitsee Vesijärven asemalta Teivaalanmäen ohitse johtaneen entisen rautatien itäpuolella, alkuvuodesta 2014 puretun Lahden urheilutalon lounais- ja Lahden ammattikorkeakoulun rakennusten pohjoispuolella.

Pikku-Vesijärvi oli Vesijärven poukama ennen kuin sen ja muun Vesijärven väliin rakennettiin Vesijärven rautatieasemalle johtavan rautatien penger. Rautatien kiskot on nyttemmin poistettu.

Pikku-Vesijärveen laskettiin 1919-1931 kaksi kolmannesta Lahden kaupungin likavesistä. 1996 arvioitiin Pikku-Vesijärven kasvavan umpeen itsestään puolen vuosisadan kuluessa. Vuonna 1998 lammesta ruopattiin 59 tuhatta kuutiometriä liejua; tätä ennen Pikku-Vesijärven suurin syvyys oli 2,5 metriä ja keskisyvyys 1,7 metriä.

Pikku-Vesijärvi on erittäin suosittu virkistyskohde. Sen ympärillä on puisto ja sen lammessa on mm. vesiurut, joihin Lahden Matkailu viittaa musikaalisena suihkulähteenä. line:none;background-image:none;background-position:initial;background-size:initial;background-repeat:initial;background-attachment:initial;background-origin:initial;background-clip:initial;">haukia, järvitaimenia ja kirjolohia.

Pikku-Vesijärveä ympäröivässä arboretumissa eli puulajipuistossa kasvaa yli 40 eri puulajia.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

301 Logged Visits

Found it 296     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.