Skip to Content

<

Euroopan suurin kraatterijärvi 43.

A cache by duoXnobis Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/19/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Euroopan suurin kraatterijärvi ympäri-kierroksella olemme Öörnissä, kätköllä 43. Täällä ja hiukan edempänä Kuolionniemessä on tiivistä mökkiasutusta. Tien ja rannan välissä on peltoaukeita ja metsäsaarekkeita, jostain asutuksen välistä pilkistää Lappajärvi.


Kalastus on Lappajärvellä ikivanha elinkeinohaara. Aivan alkuaikoina on pyydystetty kaloja sälekatiskoilla. Niistä on näkynyt jälkiä hyvin paljon järven lahdissa. Seuraavaksi pyydystettiin verkoilla, ja nuorempaa kalastuspyydystä edustaa nuotta ja rysä.

Perimätiedon mukaan nuotta tuli Lappajärvelle sattuman kautta. 1730-luvulla Lappajärvi kuului Pietarsaaren pitäjään ja kuului näin merialueeseen. Näiltä alueilta sotapalvelusta käytiin suorittamassa Karlskronassa Ruotsissa. Lappajärveltä oli tuolloin suorittamassa asepalvelusta nuori mies Ollila ja tutustui Övermarkin pitäjästä kotoisin olevaan mieheen. Övermarkin mies oli ammatiltaan kalastaja ja kertoi Ollilalle nuotasta ja sillä kalastamisesta. Niinpä Övermarkkilainen lupasi tehdä Ollilalle nuotan ja tulikin Lappajärvelle heti siviiliin päästyään. Hän teki Ollilalle yhden ja Nyyssölään toisen nuotan. Ja niin hauskasti kävi että nuotanteko-reissullaan Övermarkin mies löysi vaimon ja jäi Lappajärvelle. Tästä Övermarkin miehestä sai nykyinen Itäkylän Övermark nimensä.

Niin ja sen kolmannen nuotan hän teki Öörnin Ylirantaan. Kuvan mies hän ei ole:)  

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

241 Logged Visits

Found it 234     Didn't find it 3     Write note 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.