Skip to Content

<

Euroopan suurin kraatterijärvi 47.

A cache by duoXnobis Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 5/19/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Euroopan suurin kraatterijärvi ympäri-kierroksella olemme kätköllä 47. Täällä alueella on paljon istutettuja tienvarsimetsiköitä, ja näkymä Lappajärvelle on sulkeutuneempi. Perkkiön kohdalla on koivuvaltainen lehto, jonka aluskasvillisuudessa havaittu arvokasta lajistoa.


Pölösen metsälaidun alkaa heti Eskelintien vastakkaiselta puolelta ja on perinnebiotooppi. Metsälaitumen piirteisiin kuuluu, että puusto on vaihtelevan ikäistä ja monilajista ja metsässä on niittyaukkoja. Metsälaitumen lajisto on tavallisesti muihin perinnebiotooppeihin verrattuna suhteellisen niukka. Suuret muurahaispesät, lahopuut, omaleimainen ja runsas sienilajisto, karjapolut ja karjan aiheuttamat vioitukset puissa ovat luonteenomaisia piirteitä pitkään käytössä olleille metsälaitumille. Eläimet ovat syöneet alaoksia niin että metsän läpi näkee.

Pölösen metsälaidun on laaja koivumetsälaidun, jossa on laidunnettu karjaa vuodesta 1947 alkaen. Alueella on kivikasoja ja latoja sekä alueelta löytyy huomionarvoisia kasvilajeja, kuten Ketosilmäruoho ja Jäkki. Ketosilmäruohon kukat ovat vaalean sinipunaiset ja kasvi useimmiten niukkakarvainen, usein kuitenkin myös nystykarvainen. Jäkki on monivuotinen, tuulipölytteinen, tiheästi mätästävä heinälaji.

Perinteisen maatalouden aikaan niityt ja hakamaat sijaitsivat asutuksen läheisyydessä. Metsälaitumet muodostuivat kauempana sijaitseviin metsiin, joissa karja liikkui vapaasti tai paimenen kaitsemana. Metsälaidunnus oli 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa niin yleistä, että Etelä- ja Keski-Suomen metsistä yli puolet oli laidunnettuja. Eläimet liikkuivat vapaasti luonnossa lumen sulamisesta roudan lähtöön. Sen jälkeen aidatut niityt ja pellot suljettiin, ja karja laidunsi metsissä. Sadonkorjuun jälkeen heinä-elokuun vaihteessa karja päästettiin niityille ja pelloille. Metsälaidunnus kuitenkin loppui maatalouden ja metsätalouden kehittymisen myötä lähes kokonaan 1950-luvulla.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

252 Logged Visits

Found it 236     Didn't find it 8     Write note 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 3     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.