Skip to Content

<

Partakoski

A cache by tayasis Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/17/2017
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Partakoski - kylä sekä koski

Historiallinen ja kauneudestaan kuulu Partakoski sijaitsee Savitaipaleen kunnassa, Saimaan ja Kuolimon välisellä kapealla kannaksella. Kylään kuuluu myös viereinen Kärnäkoski. Kosket virtaavat luonnonmukaisina koskina Kuolimosta Saimaaseen.

Partakoskella asuu vakituisesti noin 100 henkilöä, kesäaikaan väkiluku kasvaa parinsadan mökin kävijöiden ja veneilijöiden verran.

Partakosken kyläkaupan- ja baarin yhteydessä on vierasvenesatama. Partakoskella on ruhtinas A. Barjatinskyn rakennuttama Ruhtinaanmaja, joka on toiminut ravintolana mutta on tällä hetkellä yksityiskäytössä. Samoin kuin sillan kupeessa oleva punainen rakennus jossa on myös toiminut ainakin ravintola, 80- luvulla toimineen lomakylän vastaanotto ja postiasema, joka muuten oli ensimmäinen työpaikkani. Partakoskella on ollut sivukirjasto joka toimi yksityistalon yläkerrassa. Nykyisen kyläkaupan paikalla on aiemmin toiminut osuuskauppa.

Sotamarsalkka Aleksander Vasiljevits Suvorov rakennutti Kärnäkoskelle linnoituksen vuosina 1790-1793. Linnoituksella laiduntaa kesäisin maisemalampaita. Voit mennä niiden joukkoon kävelemään. Kärnänkoskella, joka on pienempi koski ennen varsinaista Partakoskea Savitaipaleelta päin tullessa, on toiminut myös saha ja mylly. Ainakin kesäisin sahalla ja myllyllä on avoimet ovet kyläyhdistyksen ylläpitämään itsepalvelu museoon. Museon kupeessa on myös wc. Pari kertaa kesässä on linnoituksen alueella on tapahtumia, muun muassa vallikirkko, jolloin parkkipaikat ovat vähissä.

Mysteerin boguspiste on Partakosken kiviholvisillan luona.. Suosittelen käyntiä boguspisteellä, josta palapelin kuva on, maiseman takia, kesäisin on myös mahdollista saada apetta ja muuta virvoitusta ja helpotusta boguspisteen lähistöltä. Koodrinaatit saat ratkaisemalla palapelin ja loppupiste on jossakin muuallapäin Partakosken kylää . < br /> Palapeliin pääset tästä
https://www.jigidi.com/solve.php?id=CLALY924

kiitos SeiGeolle julkaisun loppumetrien avustamisesta
Terrainmääritelmiä luin tarkasti, voi olla jopa 3,5 ja talvella onkin.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

79 Logged Visits

Found it 70     Didn't find it 3     Write note 2     Publish Listing 1     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.