Skip to content

Västerås Domkyrka Wherigo Cache

This cache has been archived.

Wianna: Stänger den här nu, det är rörigare än någonsin runt domkyrkan och skolan. Stort tack för alla loggningar [:D]

More
Hidden : 07/18/2017
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Välkommen till Västerås domkyrka! Enligt Michelinguidens turistguide är det här en av Sveriges tre finaste kyrkor. Domkyrkan i Västerås har, tillsammans med Vadstena kloster och Lunds domkyrka, belönats med maximala tre stjärnor i guiden.

Västerås stad har varit biskopssäte sedan mitten av 1100-talet och här är platsen för Västerås kyrkliga centrum sedan dess. Katedralen började byggas i början av 1200-talet som en treskeppig tegelbasilika med tvärskepp. Den kom att ersätta den tidigare kyrkan i gråsten. Kyrkan har förändrats genom århundradena, både genom tillbyggnationer, bränder, renoveringar och ombyggnationer. Det stora tornet började byggas på 1400-talet och domkyrkans långskepp blev senare femskeppigt. Under stora renoveringar på 1800-talet fick kyrkan ett nygotiskt utseende.

Inne i kyrkan finns omskrivna epitafier, Erik XIV:s gravsarkofag, ett magnifikt högaltarskåp, ett triumfkricifix från 1300-talet och mycket mer. Under sommarhalvåret finns det guidade turer, både i kyrkan och upp i tornet.

Den här Wherigo:n kommer att ta dig på en kort tur runt kyrkan och dess omgivningar. Ladda ner cartridgen här: Västerås domkyrka

Lycka till!

Additional Hints (No hints available.)