Skip to Content

<

Ritarit #010

A cache by EIS Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/30/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Ritarit Ritarit traili esittelee osan yhteensä 191 Vapaudenristin Mannerheim-ristin saaneista.
Trailin kaikki 100 kätköä löytyvät samalta kasetilta eli lataat sen vain kerran. Kasetti on ladattavissa täältä, Wherigo lataus.
Oma kynä mukaan.

The Ritarit trail presents some of the total of 191 members of the Mannerheim Cross Knights.
All 100 caches in the trail can be found using the same cassette, you download it only once. The cassette can be downloaded from Wherigo download.
Bring your own pen.

Ritari HÄMÄLÄINEN Väinö Alpiin, Kersantti

Sotilasmestari. Syntyi 1.3.1920 Kerimäellä, kuoli 26.10.2005 Tuusulassa, haudattu Tuusulaan Paijalan hautausmaalle. Ritari 167, 21.12.1944, kersantti, jääkärijoukkueenjohtaja II/JR 7. Vanhemmat maanviljelijä Pekka Juhana Hämäläinen ja Helmi Maria Karjalainen. Puoliso Aili Maria Vesikko k 1985. Lapset Reino Tapani (1945) tekniikan lisensiaatti, arkkitehti Kirkkonummi, Pekka Juhani (1947) k 1961.

Vapaudenristin Mannerheim-risti Vapaussodan ylipäällikön kenraali Mannerheimin aloitteesta Suomen senaatti perusti 4.3.1918 antamallaan asetuksella Vapaudenristin suurristin, 1., 2., 3. ja 4. luokan Vapaudenristin sekä 1. ja 2. luokan Vapaudenmitalin kunniamerkit. Asetuksen mukaan päällystölle voitiin myöntää Vapaudenristin kaikkia luokkia, joista kuitenkin 2. luokka oli tarkoitettu vähintään kapteenin, 1. luokka vähintään everstin ja suurristi vähintään kenraaliluutnantin arvoiselle upseerille. Alipäällystön ja miehistön palkitsemiseen oli käytettävissä Vapaudenmitalit, mutta myös Vapaudenristin kaksi alinta luokkaa. Vapaussodan kunniamerkkien myöntäminen lopetettiin tammikuussa 1919. Akseli Gallen-Kallelan suunnittelemat Vapaudenristit ja Vapaudenmitalit otettiin uudelleen käyttöön entisin myöntämisperustein talvisodan syttymisen jälkeen, joulukuussa 1939. Ne vakinaistettiin, kun Vapaudenristin ritarikunta perustettiin asetuksella 16.12.1940. Ritarikunnan suurmestarina oli Suomen marsalkka Mannerheim elämänsä loppuun.
Vapaudenristin Mannerheim-risti täytti sen tehtävän, minkä ylipäällikkö oli halunnutkin. Se oli poikkeuksellisen arvokas ja näkyvä kiitos taistelukentällä osoitetusta rohkeudesta ja neuvokkuudesta. Ainutlaatuisena ja harvinaisena se herätti laajalti huomiota ja kunnioitusta myös maan rajojen ulkopuolella.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.