Skip to content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

More
<

De magneetkraan

A cache by Denise en Peter Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/13/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Het Lateraalkanaal is een afvoerkanaal, dat het water van de Loolee om de stad Almelo leidt. Dit veelal stedelijke en relatief verontreinigde water wordt dan snel afgevoerd via de Veeneleiding en de Linderbeek, om vervolgens via de Regge en Overijsselse Vecht in het IJsselmeer te stromen.

Het Lateraalkanaal is in de jaren ’80 van de vorige eeuw gegraven als onderdeel van een grootschalig afwateringsplan. In zowel het stedelijk als het landelijk gebied van midden Twente kwamen regelmatig overstromingen voor. Ook de stad Almelo had te maken met veel overstromingen, mede door de ligging in een kom waarop diverse beken vanuit heel Twente samenkomen. Om de waterafvoer uit de richting van Hengelo om de stad Almelo heen te leiden naar het noorden, werd het Lateraalkanaal in de periode 1980 – 1985 gegraven.

Onze eerste cache die wij hebben gemaakt en verstopt, een leuke meepakker.

Laat even weten wat jullie er van vinden!

De cache graag weer in originele staat terugzetten.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.