Skip to content

<

Het Pad van Ad

A cache by DonderVogel Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/25/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   virtual (virtual)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

.

Het Pad van Ad beschrijft een fietsroute van ongeveer 25km door Heverleebos en Meerdaalwoud.
Langsheen de route vind je prachtige beeldhouwwerken van de lokale kunstenaar Ad Wouters, die hij maakte van de stammen van afgestorven eiken.Deze virtual brengt je naar de Dirigent, één van de kunstwerken van Ad, in het Arboretum.
In het Arboretum vind je nog 2 andere houten kunstwerken, die deel uitmaken van het Pad van Ad.
Loop er even langs, nu je er toch bent.

De twee andere beelden in het Arboretum zijn:
  • Ignatius (nummer 5 op het plannetje) op N50° 50.648' E4° 41.468'
  • de Neanderthaler (nummer 6 op het plannetje) op N50° 50.452' E4° 41.537'
PS: langsheen het Pad van Ad vind je in totaal 11 beeldhouwwerken van Ad Wouters.

Wat moet ik doen om te mogen loggen?
Voeg een foto bij als bewijs dat je aanwezig was tijdens je bezoek aan de Dirigent.


 

Wat meer info over het Arboretum:
Arboretum Heverleebos maakt deel uit van een uitgestrekt openbaar bosdomein van ruim 1900 ha en ligt aan de noordrand van het Heverleebos, op minder dan 4 km van de stad Leuven. Het wordt beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos, regio Meerdaal.

De boomcollectie van 9 ha groot werd in 1930 aangeplant met vooral uitheemse bomen. Het doel was na te gaan welke eisen uitheemse bosbomen stellen aan hun groeiomgeving en hoe ze reageren op de invloed van de hier heersende milieufactoren (klimaat, bodem…).
Aanvullende beplantingen volgden met regelmatige tussenpozen en kenden een belangrijk piek rond 1942 en vrij recent in 2002. Zo kregen bijvoorbeeld ook ginkgo, goudlork, sequoia, suikeresdoorn en de inheemse jeneverbes een plaatsje in de collectie. Het arboretum verzamelt nu ongeveer 250 verschillende inheemse en uitheemse boom- en struiksoorten.

Tot in 2002 onderging het arboretum al die tijd weinig structurele veranderingen. Sinds het millenniumjaar 2000 werken de beheerders met een nieuwe beheervisie. Waar vroeger deze ‘bomentuin’ vooral voor specialisten interessant was, wil de beheerder die vandaag aantrekkelijk maken voor iedereen. Landschappelijk aantrekkelijk met bomen van diverse pluimage, zowel boomgroepen als solitaire bomen, open ruimten, schoolvriendelijke wandelpaden met informatieborden en een lemen schuilhut met groendak als uitvalsbasis.

Een goed begaanbaar wandelpad van 1,4 km en talrijke zijpaadjes nodigen de bezoekers uit. En het arboretum is steeds vrij toegankelijk.


Virtual Reward - 2017/2018 This Virtual Cache is part of a limited release of Virtuals created between August 24, 2017 and August 24, 2018. Only 4,000 cache owners were given the opportunity to hide a Virtual Cache. Learn more about Virtual Rewards on the Geocaching Blog.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.