Skip to Content

<

Mitäpä se hyvejää

A cache by ReimaKiddo Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/16/2017
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Tutut tuppaa sanoon meikäläistä pessimistiksi. Sitä minä en kyllä käsitä ollenkaan. Mikään pessimisti minä en oo, vaan realisti. Jos vuolee puukolla sormeen, niin kyllä se on vaan kovasti kouriintuntuvaa realismia. Ja aika monella se vaan on kotivakuutuski siltä varalta että tupa syttyy palamaan. Onko se pessimismiä, mitä häh? No ei ole, vaan järkiperästä realismia. Sitä tässä maailmassa tiedä, millonka joku naapurin kersa käy salaa tupakilla pihavaraston takana ja tuikkaa hätäpäissään heinikon palamaan, kun meinaa jäädä kiinni. Sellasta se on tämä nykyajan nuoriso.
 
Asiaan. Tästä tuli sitten multi. Minä inhoon multeja. Kauhee homma ravata pitkin poikin ja etsiskellä jotain mikroja kuusikosta ja mitä saa kiitokseksi? Yhden köppäsen löytömerkinnän, vaikka töitä tuli tehtyä viiden kätkön edestä. Taikka enemmänkin, kun niistä mokomista multeista ei tiedä kuinka pitkiä ne on. Kerran lähdin yhtä hakemaan, niin seuraava piste olis ollut kaheksankymmenen kilometrin päässä. Huhun kuulin myöhemmin, että olis johonkin Hämeenlinnaan saanu ajaa, jos olis halunnu merkinnän kirjoihin. Hyvä etten lähteny, olis tän kuun pensarahat loppunu viimestään paluumatkan puolivälissä.
 
Puhumattakaan laskumulteista. "Laske ikkunat." Hyvähän se on sanoo. Otetaanko kattoikkunoita vai pelkästään katutason akkunat? Onko joka ruutu oma ikkuna? Tai onko ovessa oleva lasinpalanen ikkuna? Mitä varten niitä lasinpaloja edes laitetaan niihin oviin, kun ei niistä kumminkaan näe läpi? Näkis edes, onko koputtelija asiallista väkeä vai joku rahanruinaaja, niin olis siitäkin joku hyöty, mutta kun ei. Niin, niitä laskumulteja minä inhoon. Jos joku sellasesta tykkää, niin voi vaikka täällä alkupisteellä laskee montako kuusta näkyy. Ei siitä mittään hyötyä ole, mutta jos noin niinku lämpimikseen.
 
Niin, juu. Naatit tietysti heittää, niinkun ne heittää aina. Koskaan ei ole nolla siinä purkin päällä, mutta sanovat että se johtuu siittä kun on tämä tekniikka. Kyllä tarttis tekniikka olla sellasta, että se ihmistä auttais, eikä veisi harhateille. Oon meinaan jonkun kerran meinannu heittää tällä keepeeässällä vesilintua, mutta kun sekin on kai nykyään jossain kohtaa kielletty. Haulitkin pittää nykyään olla jotain muovikuulia, ettei sorsaa satu jos sitä ampuu. Kyllä minä en tätä nykyajan säännöstelyä ymmärrä. Enkä minä tiedä, mitä kaikkee nykyään on kielletty, mutta Jaska sano, kun se on sitä metsästysjuttua harrastanu.
 
Tänne ei muuten sitten pääse autolla. Eikä oo parkkipaikkaa nurkalla. Jättäkää peltilehmänne silleen, ettei niistä ohikulkijat harmistu. Taikka parkkipirkko. Minä en millään jaksa ymmärtää, mitä varten on Jyväskylän kokosessa kaupungissa maastopysäköinti kielletty. Maastoonhan ne piilit justiinsa pittää pysäköidä, ettei ole asiallisten kulkijoiden tiellä. Mutta kai senkin joku virkamies jossain miettiny on, ja ne vasta on viisaita ihmisiä semmoset. Mun yhden lapsuudenkaverini tytär on semmosessa virkamieshommassa ja kyllä sekin on vaan aika viisas ihminen. Se kävi koulujakin pääkaupungissa asti, että sai sellasen paperin, jolla sitten voi tehdä niitä virkamieshommia.
 
Maasto on täälläpäin justiinsa niin kurjaa, mitä se nyt suomalaisessa mettässä yleensä on. Ja märkää. Sitä piisaa, kun on meinaan Luoja pykänny ton suon tohon viereen. Kannattaa ne kumikengät laittaa jalkaan eikä yrittää lenkkareilla. Tai miksei sitä voi kaikkee, jos haluaa samalla vaikka harjotella johonkin suojuoksukisaan. Semmosiakin on nykyään. Sillon kun minä olin nuori, niin kaikki kisat juostiin juoksuradalla eikä suolla. Mutta sekin on taas yks semmoinen juttu, mitä minä en oikein tästä nykyajasta ymmärrä. Kyllä kannattais vähän ajatella, ennen kun menee suolle juoksemaan ja jalkaansa taittamaan. Millä ne ampulanssimiehetkin sut sieltä sitten hakee, kun ei sillä lanssillakaan pääse sinne suon laitaan ajamaan. Helikopterikyydin siinä tarvittis, ja mitä sekin sitten maksais. Ne on kuule kalliita ne lentotunnit semmosella. Ja kuka sen sitten maksaa, mitä häh? Sinä ja minä. Joku luulee, että sitä rahaa tulee jostain tyhjästä vaan seinästä vetämällä, mutta ei se ole ollenkaan niin. Kyllä ne vaan on niitä markkoja, mitä me ollaan ihan itte tienattu. Niitä vaan sitten laitetaan kaikkien ajattelemattomien kopterikyyteihin.
 
Sen kummempaa nähtävyyttä taikka muistomerkkiä täällä ei ole, että sen puoleen on turha tulla. Tai miksei se suokin nyt voi jollekin kaupunkilaiselle nähtävyys olla. Minä kun oon jo jokusen suon ehtiny elämässäni nähdä, niin ei noista oikein innostua jaksa. Enkä minä muutenkaan sitä ymmärrä, että mennään johonkin toiselle puolelle maapalloa katsomaan jotain tornia taikka muuta pyramiidia, jonka joku on joskus rakentanu. Kyllähän sen netistä nykyään näkee, minkä näkönen semmonen on ja halvemmaksi tulee kun lentolippu. Plus että sieltä kaukomaalta saa kumminkin mahansa kuralle ja kirppuja.
 
Kirpuista puheenollen, en sitten suosittele tätä metikköäkään. On kumminkin hyttystä ja mäkäräistä. Ja paarmoja. Ainakin, jos ei kovin paljoa ole pakkasta. Voi olla hirvikärpäsiä kanssa. Ja vaikka karhuja ja kyykäärmeitä. Kannattaa kattoo sinne koloseen ennen, ennenkun lykkää sitä kättään sinne. Jos on meinaan karhu vaikka talviunilla, niin se ei välttämättä ole kovin innostunu vierailijoista. Täällä kun ei oo toista ihmistä ihan nurkalla, niin ei se avunhuutokaan kuulu. Jää vaan kallo ja pari sääriluuta muistuttamaan seuraavaa kävijää, että kannattaa ottaa varovaisemmin. Tai parempi on tietysti, kun pysyy vaan reilusti kotona eikä lähde sinne mettään ollenkaan, niin säästyy monelta harmilta.
 
Toisaalta, ei tätä kyllä talvella varmaan edes löydä. Ainakin jos on lunta. Ja jos ei ole lunta, niin se karhu on vielä hereillä ja huonolla tuulella, että kannattaa kyllä jättää tulematta. Nykyiset talvet on kyllä semmoisia, ettei oikein ole luntakaan. Kyllä oli toinen meininki sillon, kun minä olin nuori. Oli lunta ja pakkasta, eikä kukaan valittanu. Sukset oli ja niillä mentiin kouluun ja takasin, eikä yhtään haitannu, vaikka sudet ulvo kuuta. Sillon meinaan oli kuutamo, nykyään on aina vaan pilvistä koko talven. Se on toi ilmasto kuulemma muuttunu ja kyllä minä sen uskon. Näkeehän sen nyt. Kyllä varmaan sitten kun meikäpoikaa kannetaan hautaan, niin voikukat kukkii läpi vuoden. Ei tarvitte erikseen maksaa haudanhoitomaksua, kun luonto hoitaa koristelun.
 
Ei tätä kesälläkään kannata etsiskellä, sillon on kumminkin kuuma taikka sataa vettä. Tänä kesänä ei kyllä ollu kuuma, mutta sato vettä. Varasto olis pitäny maalata, mutta mitä siitäkin sitten tulee, kun koko ajan sataa. Vesiliukosta maalia vetelee siihen seinään ja sade pyyhkii maalit nurmikkoon. Kyllä siinä olis tikkurilan poijilla kehiteltävää, että se maali ymmärtäis olla sadeveteen liukeematta. Ja sillon kun on kuuma, niin ei ainakaan parane mettään lähtee, sydänkohtauksen saa vaan semmosesta ja nestehukan. Siksen minä tosta kesästä oikeen tykkääkään.
 
Syksyä minä taas inhoon. On niin märkää ja koleeta. Ja tarttis talvirenkaat vaihtaa. Ja pimeetä tulee jo ihan ihmisten aikaan. Ja sitä paitti pitää kääntää kellot talviaikaan. Kyllä en minä ymmärrä, miks joku on keksinyt semmoisen kellojen kääntelyn. Ihmisiä kiusaa vaan tuommosella. Huonosti nukutaan viikkotolkulla aina sen jälkeen. Ja vanhat ihmiset kuolee niihin sydänkohtauksiin, kun ei ne semmosia rarikaaleja muutoksia oikein kestä. Mutta minkäpä sillekään ihminen voi, minä varmaan kuolen siihen kohtaukseen sitten kanssa kun mun aikani on. Kun vaan sen verta vielä eläis, että ehtis se ilmasto lämmitä. Niitä voikukkia varten, nimittäin.
 
Kevät on kohtalainen vuodenaika, mutta sitäkään ei Suomessa juur ole kun viikko tai kaksi. Ja sitten on taas hyttyset ja kesähelteet. Ettei ole ihmiselle iloa paljon kyllä keväästäkään. Sitä paitti, näillä nurkilla on kumminkin keväällä aika märkää, kun lumet sulaa, ettei varmaan sillon kannata tulla.
 
Saas nyt sitten kattoa, kauanko tätä purkkia täällä kannattaa pittää, on kai kaupunki meinannut sitä uutta kaupunginosaa tänne Valkeamäkeen. Että kumminkin tulee kaivuri heti ens viikolla täällä mylläämään. Taikka no, tainneet jo parikymmentä vuotta sitä meinata rakentaa, mutta eihän siitä mitään ole tullut. Kyllä on ydinvoimalat ja metrot valmiina, ennen kun Valkeamäkeen kukaan muuttaa. Ja kuka tällekin mäelle haluais muuttaa, eihän tänne kulje edes onnikka. Koulun ja sairaalan pykäävät kumminkin suon kohdalle ja sitten jonkun vuoden päästä ihmetellään, kun on kosteusvaurio ja perustukset vinksallaan. Sitä minä en jaksa ymmärtää, kun semmoisia homeisia rakennuksia tehdään, tekisivät kerralla kunnolla ettei tarttisi heti seuraavana vuonna korjata. Ne luulee, että niitä markkoja tulee vaan jostain seinästä vetämällä, mutta ei se ole ollenkaan sillälailla. Jaa, siitä asiasta minä taisin jo mainitakin.
 
Minä pistän purkkiin kynän, niin on sitten ensimmäiselle tulijalle, joka ei uskonu tolkkuja varotuksia. Toiselle ei kynää sitten enää olekaan, kun se ensimmäinen luulee sitä joksikin äfteeäflahjaksi ja pistää plakkariinsa. Taikka ainakin katkasee siitä terän. Niin että parempi, kun otat varulta oman kynäs mukaan kumminkin.
 
Ystävällisin terveisin, Kustaa
 
PS. Olisin laittanu linkin pessimismipäiville, muttei semmonen olisi kumminkaan menny tarkastuksesta läpi, niin antaa olla. Mitäpä se hyvejää.

PS2. Äläkää pitäkö ReimaKiddoo pahana pessimistinä, vaikka se auttokin tän kätkön kanssa.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

34 Logged Visits

Found it 29     Didn't find it 1     Write note 3     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.