Skip to Content

<

Roden, dorp van Ot en Sien

A cache by Team VDL Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/20/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Een iets andere multi dan jullie van ons gewend zijn. Deze keer niet door de natuur, maar door ons mooie dorp Roden. Niet te moeilijk, dus kindvriendelijk
Ontdek het dorp Roden van toen en nu. Lopend in de voetsporen van Ot en Sien.
Lezen is een belangrijk element.
Vanaf de startplek (de parkeerplaats bij o.a. De Vrijbuiter) is de ronde ca. 3,5 kilometer.


Roden, dorp van Ot en Sien


Roden mag zich met recht het Dorp van Ot en Sien noemen. Vanaf 6 januari 2015 is dit ook terug te zien bij de acht belangrijkste toegangswegen. Daar zijn onderborden geplaatst met de tekst ”Dorp van Ot en Sien”.

Wie kent het niet? Aap-noot-mies, de bekende leesplank van vroeger. Deze beroemde klassiek geworden leesmethode die ontworpen werd door M.B. Hoogeveen, maar vervolgens bij het grote publiek (of beter gezegd de kleine schoolkinderen) bekend werd door de aanpassingen van Hindericus Scheepstra, Jan Ligthart en Cornelis Jetses.

Ot en Sien zijn twee buurkinderen, een jongen en een meisje. Zij zijn de hoofdfiguren uit een serie Nederlandse kinderverhalen die in de eerste helft van de twintigste eeuw zeer populair waren. In 1904 schreef Hindericus Scheepstra samen met Jan Ligthart voor het eerst over Ot en Sien, in het boek “Nog bij Moeder”. Er zijn in totaal vier delen over deze kleuters verschenen. Cornelis Jetses verzorgde de bijbehorende illustraties. De verhalen speelden zich af op het Drentse platteland, in het dorp Roden. Dit was niet zo vreemd want hier was Hindericus geboren. De boeken werden geschreven met als achterliggende gedachte de jeugd zich te laten verdiepen in het dagelijkse huiselijke gezinsleven. Er werd daarbij een heel romantisch beeld van het leven in Drenthe geschetst.

Informatie: met dank aan Het Scheepstra Kabinet.

Foto's en logjes zijn leuk (probeer geen spoilers te plaatsen a.u.b). Laat de cache weer netjes achter en netjes verstopt. Bedankt!

In de cache is ruimte voor goodies om te ruilen en kleine trackables.

We hebben toestemming van de landeigenaar voor het plaatsen van deze cache.

Deze multicache-route wordt jullie aangeboden door WandelenrondRoden.nl.

Voor het beantwoorden van de vragen kan de website http://www.stapeltellen.nl/ handig zijn.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.