Skip to Content

<

Lähiliikuntaa

A cache by Rippepe Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/22/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Pienikokoinen, helpoksi löydöksi tarkoitettu peruskätkö sisältäen lokivihkon.

*BYOP*

Perustettu arkistoidun samannimisen multin tilalle.


 

Koulupihat erinomaisia lähiliikuntapaikkakohteita

Lähiliikuntapaikka on uudehko termi liikuntapaikkarakentamisessa. Termin tarkkaa määritte­lyä on haluttu välttää ja jättää tilaa erilaisille paikallisille toteutusmalleille. Yleisesti määritelty­nä lähiliikuntapaikoilla tarkoitetaan kaikkien väestöryhmien vapaaseen käyttöön tarkoitettuja monipuolisia liikuntapaikkoja, jotka sijaitsevat asuinalueilla, lähellä käyttäjiä. Lähiliikunta­paikkarakentamisen tavoitteena on edistää erityisesti lasten ja nuorten päivittäistä liikkumis­ta. Hyvä lähiliikuntapaikka on monikäyttöinen, viihtyisä ja sijaitsee yhdyskuntarakenteessa keskeisellä paikalla. Lähiliikuntapaikka on asuinalueensa liikunnallinen kohtaamispaikka.

Hyviä lähiliikuntapaikkaesimerkkejä on syntynyt viime vuosien aikana useita kymmeniä eri puolille Suomea. Erityisesti alakoulujen pihat ovat osoittautuneet erinomaisiksi lähiliikunta­paikkakohteiksi mm. korkean käyttöasteensa takia. Koulupihaan sijoitettu lähiliikuntapaikka palvelee niin koulun välitunti- ja opetuskäyttöä kuin iltapäiväkerhotoimintaakin. Lisäksi ala­koulujen pihat sijaitsevat useimmiten asuinalueiden keskellä, joten ne ovat helposti lasten ja muiden alueen asukkaiden käytettävissä myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Koulupihat ovat myös varustuksensa ja käytettävissä olevan tilansa näkökulmasta hyvin lähilii­kuntapaikoiksi soveltuvia kohteita. Koulupihoissa on aina jo olemassa olevaa liikunta- ja leik­kipaikkavarustusta sekä pallopelialueita, joten monipuolisen lähiliikuntapaikan toteuttaminen ei edellytä niiden yhteydessä totaalista uudisrakentamista. Lisäksi koulupihojen käyttöperinne luo hyvän pohjan omaehtoiseen toimintaan tarkoitetuille lähiliikuntapaikoille. Koulupihojen käyttö ei yleensä perustu koulutoiminnan ulkopuolella käyttövuoroihin, vaan ne ovat alueen asukkaiden vapaasti ja maksutta käytettävissä.

Lähde: Nuori Suomi, Iloa liikkeelle

Kätkö on helposti saavutettavissa autolla. Parkkipaikkojen löytäminen lähistöltä on yleensä helppoa.

Kätkö sijaitsee koulun ja samalla lähiliikunta-alueen laitamalla. Kouluaikoina, arkisin klo 8-16 välisenä aikana koulut ovat toiminnassa ja oppilaita sekä henkilökuntaa voi olla liikkeellä runsaasti. Toimi tahdikkaasti: oppilailla on tarkat silmät, utelias mieli ja ehtiväiset kädet.

Koulujen pihoille ei ole sallittua mennä klo 21-06 välisenä aikana.

Et tarvitse apuvälineitä, sinun ei tarvitse purkaa, siirtää tai rikkoa mitään.

 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

276 Logged Visits

Found it 267     Didn't find it 3     Write note 2     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.