Skip to Content

<

Suhistuspuu

A cache by teamHumppatiralla Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/01/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö tuo etsijänsä Ulkokarvon uudelle autiotuvalle ja Organum-tilataideteosta kokemaan.

Pienen polun päästä löytyvä Organum on mielenkiintoinen tilataideteos. Se on pieni betoninen rakennus jossa voit kokeilla erilaisia äänimaailmoja. - Laula, hihku tai hohota! Eri puolilla rakennuksen kupoleita ääni kaikuu hyvin eri tavoin. Geokätköstä löydät lisää äänilähteitä kokeiltavaksi.

Oletko koskaan soittanut pärrää eli suhistuspuuta? Pyöritä pyöritä vinhasti kunnes ensin kuulet suhinaa ja pian pärrämäistä möreää pärinää!Tai ehkä geokäteen sopii paremmin soiva purkki? Äänikokeilujen iloa!

Retkivinkki: Ulkokarvon taukotupa on tarkoitettu päiväkäyttöön. Tupa on uutukainen, siisti ja viihtyisä huonommakin kelin taukopaikka. Sisällä on pieni kamina jonka päällä voi laittaa ruokaa, pöytä ja penkit eväsretkeilyä varten. Katoksessa kuivia puita ja kirves. Ulkona on myös nuotiopaikka. Tuvasta vastaava reitistönhoitaja on tietoinen kätköstä.

Lisätietoa Organumista:

Organum on Hai Artin vuonna 2014 rakentama betoninen tilataideteos, joka sijaitsee Ulkokarvossa. Teos on arvostetun akustiikkataiteilija Lukas Kuehnen suunnittelema. Lukas Kuehne on suunnitellut aiemmin vastaavanlaiset teokset Viroon ja Islantiin.

Veistos koostuu kolmesta erikokoisesta toisiinsa kiinnittyneestä kupolista. Kullakin kupolilla on oma resonanssi, joka vastaa nuottia, ja toimii luonnollisena äänen vahvistimena.

Pyöreä muoto on valittu sen akustisten ominaisuuksien takia, ja veistoksen visuaalinen muotokieli sijoittuu harmonisesti ympäröivään maisemaan. Sisäänkäytävä veistos vaikuttaa sekä visuaalisiin, että kuulollisiin aisteihin – Organumissa voi laulaa, puhua, hiljentyä tai järjestää vaikkapa pienoiskonsertteja.

Veistos on rakennettu Ulkokarvossa puuston puolelle mahdollisimman kauas ranta-alueesta, jossa maa on korkeammalla. Veistos sulautuu ympäristöön huomioiden maiseman ominaispiirteet. Tekijöillä on kokemusta aiemmista rakennuskohteista, joissa tilataideteoksen ympäristö on saatu pidettyä alkuperäisessä tilassaan.

Ajo-ohje:Käänny Luovontieltä Petsamontielle (kyltti: Ulkokarvo) ja aja aivan tien päähän asti. Kääntöpaikalta/pysäköintialueelta löydät kyltin, josta löytyy tietoa Organumista sekä ohjeet sen luo. Organum on n. 50 metrin päässä pysäköintipaikasta.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

275 Logged Visits

Found it 266     Didn't find it 6     Write note 2     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 10 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.