Skip to content

<

Avk en zijn bijzondere plekken: Grevelinghuis

A cache by Vliegergekken Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/17/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

De naam van deze cache-reeks: Avk en zijn bijzondere plekken, zegt al heel veel. Ik wil u graag kennis laten maken met ons mooie dorp, met zijn (beknopt beschreven) geschiedenis en bijzondere plekken.


Wanneer u de gehele reeks heeft afgelopen, zal u onderweg allerlei antwoorden op de bijbehorende vragen vinden. Deze antwoorden staan voor cijfers die u weer kunt plaatsen in de coördinaten van de BONUS cache.  Alle cachen zijn ook afzonderlijk van elkaar te bezoeken.

De volgende cachen behoren tot deze reeks en zullen allen bezocht moeten worden om de BONUS te kunnen vinden:

Avk en zijn bijzondere plekken: Grevelinghuis

Avk en zijn bijzondere plekken: Firma Maagd

Avk en zijn bijzondere plekken: De Heerencompagnie

Avk en zijn bijzondere plekken: Haven

Avk en zijn bijzondere plekken: Brugdraaister

Avk en bijzondere plekken: Grevelinghuis

In 1764 hebben een aantal mannen besloten om een Veencompagnie op te zetten. Deze compagnie werd de Annerveensche Heerencompagnie genoemd. Het doel van de compagnie was het ontginnen van de Annervenen.

Lambertus Grevijlink was één van deze mannen. Hij werd aangesteld als wat we hedendaags een uitvoerder noemen. Daarnaast hield hij de boekhouding bij en had hij de gehele dagelijkse  leiding in handen.

Vanaf de coördinaten van deze cache heeft u zicht op het Grevelinghuis. Het Grevelinghuis is in 1785 gebouwd in opdracht van Lambartus Grevijlink. De gevelsteen van dit huis vertelt ons dat dit gebeurde in 16 dagen.  Waarschijnlijk zijn dat geen 16 aaneengesloten dagen geweest, omdat er toendertijd nog geen snelhardende cement bestond. Door de snelle bouw zou dan het cement uit de voegen geperst worden door het grote gewicht.

Gelieve de cache bij daglicht zoeken.

In welk jaar is het Grevelinghuis gebouwd?

1e getal =A / 4 e getal -3 = C

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.