Skip to content

RV 3.59 Zele Letterbox Hybrid

Hidden : 11/27/2017
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Een leuke korte wandeling doorheen het pittoreske Parc Peeters.
Een perfecte kennismaking met een letterbox.
Geschikt voor kleine en 'grote' kinderen.
Opgelet: het park is slechts toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

.


De stash vind je niet op bovenstaande coördinaten.
Dit is wel de start van een wandeling door het park, die je moet maken om de cache te vinden. Op alle waypoints die op de schatkaart staan aangeduid, verzamel je informatie om de eindcoördinaat te bepalen.
Voor het stapeltellen van een woord bepaal je de woordwaarde volgens a=1.....
Vergeet de kaart niet af te drukken en mee te nemen.

Veel succes!

Hartelijk dank aan de proeflopers: Team Wix en charlie28 met Dori 3 :-)

.

.

Dit is het verhaal van Kouter, de Kabouter. Hij is een beetje triest. Hij is immers zijn schat kwijt. Die zit verstopt ergens in dit park. Help jij hem ze terug te vinden?

Kabouter Kouter staat aan het begin van zijn speurtocht. Hier (1) ontmoet hij een belangrijke meneer uit Zele die goed met een penseel overweg kan. Kouter vraagt hem de weg naar de schat en krijgt als antwoord dat hij alle cijfertjes op het voetstuk moet stapeltellen (A).

Kabouter Kouter gaat dapper op weg. Hij bedenkt zich dat hij misschien de hulp kan inroepen van zijn vriendjes, de dieren. Want die leven ook in het park en zien alles! En kijk, hier (2) komt hij er al een paar tegen. Stapeltel de viervoeters (B).

De aanwijzingen die hij van hen krijgt, brengen hem in het park. Hij geniet van de gazons, de boompartijen, de vijver en de fontein. Zo klein als ons kaboutertje is, zo indrukwekkend groot is dit stukje natuur voor hem! Hij komt ogen te kort! Maar hij zoekt en vindt zijn weg. Door het vele stappen wordt hij wel een beetje moe. En net dan ontwaart hij een rustplaats (3). Oef, dat was niks te vroeg. Wat jullie nog niet weten, lieve kleine en grote kinderen, is dat onze kabouter een bolleboos is in wiskunde. Hij doet niets liever dan tellen! Dus telt hij uit verveling tijdens het rusten even het aantal planken (C).

Nu kan hij er weer tegen. Hij zet zijn weg verder en ontmoet opnieuw enkele dieren (4). Deze keer vraagt hij hulp aan zijn gevederde vriendjes. Die zijn immers massaal in het park aanwezig en zullen zeker weten waar de schat zich bevindt! Stapeltel deze dieren (D).

Helaas beweren ze dat de schat uit hun zicht ligt. En dan ziet Kouter plots, een beetje verderop, nog enkele vriendjes aan wie hij hulp kan vragen (5). Ze zijn groot, dus die zien allicht alles! Welke dieren zijn dit volgens het plaatje? (stapeltel = E). Met hoeveel zijn ze? (F)

Gewapend met alweer wat informatie gaat Kouter de Kabouter verder op zoek. Plots wordt hij tegengehouden door tralies (6). Oei, hierachter zitten zijn vriendjes opgesloten? Eéntje plakt zelfs tegen de deur! (stapeltel = G).(Update: het plakkaat blijkt verdwenen - het diertje is GOUDVINK)

Kouter wil zelf niet opgesloten geraken en loopt snel door. Wat is het moeilijk om in dit park de juiste weg te vinden! Hij is zo klein en de hagen zijn zo hoog! Maar ineens schijnt het licht (7) op zijn wiskundig brein. Hij begrijpt dat hij deze cijfers moet stapeltellen (H). (De lantaarnpalen zijn momenteel gestript, het nummer van deze is 2010.)

Na alweer een flink stuk wandelen wordt onze kabouter toch wat moedeloos. En moe. Zo ver gestapt en nog steeds geen schat…. Hij krijgt grote honger. Tijd voor een picknick (8). Omdat hij scheel ziet van de honger, slaagt hij er zelfs niet meer in om alle planken hier bijeen te tellen. Helpen jullie hem? (stapeltel = I)

Wat aangesterkt bekijkt hij zijn notities nog eens goed. En warempel: alle gegevens voor de geheime formule zijn gevonden! Blij dat hij terug kan rekenen en tellen, gaat hij aan de slag. Tot alle lettertjes netjes vervangen zijn door cijfertjes. Nu moet hij enkel nog zijn mini-gps-je instellen, zijn veters nog eens strikken en het laatste stukje weg afleggen dat hem tot bij zijn schat brengt. Spannend, niet?

Wil je weten of Kabouter Kouter zijn schat teruggevonden heeft? Trek dan ook je stoute schoenen aan en treed in zijn voetsporen! Veel succes!

FORMULE: N51°0A.D(H-I)(C/F+3) E004°0F.(E-B)(G+1)(I*D)

.

Rondje Vlaanderen:

logo (groen)

www.rondjevlaanderen.be

308 gemeente-cachen
5 provincie-bonussen
1 super-bonus

Ga met deze groots opgezette reeks van cachen Vlaanderen verkennen op een manier als nooit tevoren.

Bezoek alle Vlaamse gemeentes van de grote steden tot het platteland …

Bekijk de prachtige cultuur en de adembenemende natuur van Vlaanderen terwijl je de mooiste cachen bezoekt. Leer zo ook de 308 cachers die hieraan hebben meegewerkt van hun beste kant kennen.

In elke gemeente van Vlaanderen kan je een cache oppikken die bij deze reeks hoort. In elke cache bevindt zich een code waarmee de provinciebonus kan berekend en gevonden worden.

Wie erin slaagt om alle provinciebonussen te verzamelen, kan uiteindelijk de kers op de taart gaan loggen : De Superbonus !

* Op de website (link) van deze reeks kan je uw paswoorden invullen van je reeds gelogde cachen. Zo kan je steeds bijhouden hoe ver je staat in de Ronde, maar je krijgt ook (als je alle paswoorden hebt verzameld van alle gemeentes in de provincie) hier de info voor de provinciebonussen.

.

Voor de liefhebbers is er een banner:

<div align="center"><a style="text-align:center" href="https://www.geocaching.com/geocache/GC7E0XH" target="_blank"><img src="https://drive.google.com/uc?id=1XfAktBd4I2YfmGn-xAkFoIfUJzZLo7x_"/></a></div>

Additional Hints (Decrypt)

Xryqregwr, 1 zrgre npugre obbz nna qr ohvgramvwqr ina urg cnq.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)