Skip to content

RV 4.50 : Rotselaar Letterbox Hybrid

Hidden : 10/25/2017
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   large (large)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Deze letterbox is een wandeling van bijna 4km langs wandelknooppunten van het Hageland. Alle gevonden waardes moeten herleid worden tot 1 cijfer! Veel plezier met onderstaand verhaal en de mooie wandeling over de Wijngaardberg!
Gelieve de cache met respect te behandelen en alles netjes terug te plaatsen!

Rondje Vlaanderen:

logo (groen)

www.rondjevlaanderen.be

308 gemeente-cachen
5 provincie-bonussen
1 super-bonus

Ga met deze groots opgezette reeks van cachen Vlaanderen verkennen op een manier als nooit tevoren.

Bezoek alle Vlaamse gemeentes van de grote steden tot het platteland …

Bekijk de prachtige cultuur en de adembenemende natuur van Vlaanderen terwijl je de mooiste cachen bezoekt. Leer zo ook de 308 cachers die hieraan hebben meegewerkt van hun beste kant kennen.

In elke gemeente van Vlaanderen kan je een cache oppikken die bij deze reeks hoort. In elke cache bevindt zich een code waarmee de provinciebonus kan berekend en gevonden worden.

Wie erin slaagt om alle provinciebonussen te verzamelen, kan uiteindelijk de kers op de taart gaan loggen : De Superbonus !

* Op de website (link) van deze reeks kan je uw paswoorden invullen van je reeds gelogde cachen. Zo kan je steeds bijhouden hoe ver je staat in de Ronde, maar je krijgt ook (als je alle paswoorden hebt verzameld van alle gemeentes in de provincie) hier de info voor de provinciebonussen.


Mijn naam is Des Miley. Ik heb vandaag iets verschrikkelijks meegemaakt! Toen ik op de bus stond te wachten, om naar een zeldzame dierententoonstelling te gaan, werd mijn koffertje met mijn hartediefjes in gestolen!(WP1: Wat is het nummer van de halte? =A) Ik kon de dief nog net het bos zien invluchten, richting knooppunt 61. Zo snel ik kon ging ik er achter aan! Na een steile klim, zag ik in de verte iemand liggen. Het was de dief!(WP2: Uit hoeveel delen bestaat het ventje? =B) DIT WP IS VERDWENEN, MAAR JE VIND DIT VENTJE TERUG OP BIJNA ELK KNOOPPUNTBORDJE. Blijkbaar waren mijn schatjes kunnen ontsnappen en hadden hem lelijk toegetakeld! Ik verwittigde de hulpdiensten en ging verder op pad om mijn beestjes te gaan zoeken.

Even verderop, wist ik niet goed waar naartoe, want ze konden hier bijna alle kanten zijn uitgegaan!(WP3: Hoeveel letters tel je op dit bordje? =C) Maar in de verte zag ik iemand staan, dus besloot ik dan maar om die kant op te gaan. Ik tikte op de man zijn schouder en vroeg:"Excuseer meneer, hebt u misschien mijn diertjes gezien?" Een boom van een vent draaide zich om en zei:" Ja, ik heb daarstraks iets heel raars die kant zien oplopen!"(WP4: Met hoeveel kleuren is deze boom versierd? =D) Ik bedankte de man en haastte me in die richting! Toen ik op het brugje kwam, keek ik in het rond en ik wilde bijna de moed verliezen, tot ik recht voor mij SQUAMATA zag bibberen.(WP5: Hoeveel keer komt de letter s voor in dit dier op de foto? =E) Ik pakte hem stevig vast en stopte hem veilig in mijn valiesje.

Vlug zette ik mijn weg verder om mijn andere troetels terug te vinden, maar van al dat zoeken was ik toch wel wat moe geworden en besloot om mij even op dit gezellige terrasje te zetten(WP6: Aantal rijen planken van de vloer. =F) De rust was echter van korte duur, want plots hoorde ik een luide "boenk" en ging ik maar eens kijken wat er gebeurt was. Onderweg zag ik een hele wijngaard heerlijke druiven en had grote honger, dus plukte ik er wat voor onderweg.(WP7: Hoeveel letters telt deze druivensoort? =G) Opeens hoorde ik een tweede "boenk", maar nu veel dichter bij . Ik stapte verder in de richting van het geluid en zag ANSER en FABILIS knock-out op de grond liggen. In hun haast waren ze waarschijnlijk tegen het poortje gebotst.(WP8: Hoeveel sterretjes tel je hier boven hun hoofd? =H) Ik stopte ze snel in mijn valiesje en vervolgde mijn weg.

Even verderop ging ik even tegen een paal zitten en viel in slaap. Ik droomde dat kaboutertjes de kapotte verlichting moesten repareren en plots schrok ik wakker.(WP9: Hoeveel treden moet de kabouter naar omhoog? Tel enkel de grote gaten. =I) Ik mistte nog steeds 2 dieren, dus ging ik maar weer op pad. Wat verderop zag ik een reclamebord van een gezellig cafeetje, wat had ik toch een dorst!(WP10: HET RECLAMEBORD IS WEGGEHAALD, MAAR JE VIND HIER 2 KNOOPPUNTENBORDJES, STAPELTEL HET GROOTSTE GETAL =J). Ondertussen waren ANSER en FABILIS weer bijgekomen en begonnen mijn beestjes wat ongeduldig te worden. Wat verderop stond er een speeltuig en ik liet ze hier even samen spelen tot ze zo moe waren dat ze zelf hun hokje inkropen om te slapen.(WP11: Hoeveel witte latjes tel je hier? =K) Hoe moest ik nu de rest vinden? In de verte hoorde ik een alarm afgaan, misschien vond ik daar wel mijn schatjes! En ja hoor, net onder het dak had COLUMBIDAE zich verstopt, waardoor het alarm was afgegaan!(WP12: Hoeveel poten heeft dit dier? =L) Hij kon niet snel genoeg terug in mijn valiesje zitten!

Nog 1 beestje te gaan, dus vlug verder stappen, maar mijn keel voelde aan als een stuk karton en dus ging ik toch maar eerst mijn dorst lessen!(WP13: Hoeveel wijnvaten tel je hier? =M) Vol goede moed zette ik mijn tocht verder en zag de molenaar naast zijn mooie molen staan. Misschien had hij wel mijn ALTAI zien passeren.(WP14: Tel de cijfers op dit bord op tot 1 getal. =N) Hij had inderdaad een 4-voeter in volle vaart het bos zien inlopen. Ik bedankte de molenaar voor de informatie en haastte mij het bos in! Maar o jee, wat zag ik daar, bloed, mijn beestje is gewond.( WP15: Hoeveel houten paaltjes tel je hier? =O)HIER MOET JE 1 PAALTJE EXTRA REKENEN! Met betraande ogen liep ik verder en deed een schietgebedje dat alles goed zou aflopen.(WP16: Hoeveel blaadjes tel je aan deze wijnrank? =P) Ineens hoorde ik in de verte mensen lachen. Misschien hadden zij mijn schat wel gezien! Tot mijn grote verbazing keek ik ineens recht in ALTAI zijn ogen! Deze mensen hadden zijn poten verzorgd en als dank heeft hij hen dan maar een handje geholpen.(WP17: Hoeveel mensen tel je op de tekening? =Q) We namen afscheid en omhelsden iedereen voor de goede zorgen, maar het was hoog tijd om terug huiswaarts te keren! Eens thuis kroop ik dicht tegen mijn beestjes aan en viel als een blok in slaap!

THE END

FORMULE CACHE:

NOORD 50° (B-E)(H+P).(C-O)G(A+H)
OOST 004° (I+L)(F+N).(J-A)(M-F)K

CODE SLOT: DGMQ

Additional Hints (No hints available.)