Skip to content

This cache has been archived.

wezelaars: helaas omwille van sterkere Mugglers dan Nobones is er van deze laatste niet veel meer te vinden. Daarom in het archief om plaats te maken voor sterkere "creatures"

More
<

Return of the Nobones

A cache by wezelaars Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/31/2017
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
4 out of 5

Size: Size:   large (large)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Return of the Nobones - Nachtcache


Het jaar 2280 na C. De Wereld werd de afgelopen decennia zwaar geteisterd door de kwelling en de terreur van geesten die 's nachts in verschillende gedaantes door wouden en steden dwaalden.

Door hun verschillende gedaantes kregen de geesten allemaal andere namen. De bevolking kenden hen als spoken, geesten, trollen, aliens, noem maar op. Ze hadden echter 1 ding gemeen, geen van hen had een skelet en daarom werden ze vooral Nobones genoemd.

Nobones

Er was niks tegen de overmacht van de Nobones te beginnen tot men in alle geheim een nieuwe technologie had ontwikkeld. Dankzij dit nieuw wapen op basis van extreem versterkte ultraviolette straling was men in staat om hun skelet te voorschijn te toveren en kon men eindelijk de strijd aangaan tegen de onderdrukking.

Het duurde dan ook niet lang of men had alle Nobones gevat. Overal ter wereld werden speciale faciliteiten gebouwd om deze duivelse geesten in onder te brengen. Met speciale capsules en gespecialiseerde transporttreinen werden de Nobones naar hun laatste bestemming gebracht.

De operatie verliep vlekkeloos tot op een dag omwille van een technisch defect een Nobone-transport-wagon ontspoorde vlak voor hij aankwam in de Nobone Captivity Faciliteit in Wezel. Tot grote paniek wisten maar liefst 14 Nobones te ontsnappen. Ze slaagden er in van zich in de plaatselijke bossen te verschansen en ze waren alle op wraak berust!

Nobones

Vele heldhaftige Nobone-jagers hebben sinds die dag pogingen ondernomen om het terrein te heroveren wat begin 2017 gedeeltelijk gelukt is maar een groot deel van de Nobones wist echter opnieuw te ontsnappen en erger nog, ze slaagden er in de NCF van Wezel binnen te dringen en de bewaking te verjagen.

We mogen dus niet treuzelen met een tegenactie want als de Nobones hun soortgenoten kunnen bevrijden zal een wereldwijde ramp niet meer te voorkomen zijn. Daarom zijn we dan ook op zoek naar moedige krijgers (M/V) om met onze steun de strijd aan te gaan met deze Nobones en onze planeet te behoeden van een nieuwe uitbraak!

Nobones

Voel je je geroepen kom dan na zonsondergang in volle uitrusting naar bovenstaande coördinaten.

(WP1) :

Deze plek is voorlopig nog veilig want ze wordt bewaakt door waakhonden, opgelet want je zal ze moeten passeren op weg naar de lichtgevende betonnen bunker.

(WP2) :

Je hebt geen tijd te verliezen want je hebt nog een lange weg voor de boeg (de eerste verkenners deden er 4,5u over!). Sommige Nobonehunters hebben het helaas niet gehaald, deze rusten nu in alle vrede rechts van u! Maar we vertrouwen helemaal op u al zal het een STEEN-harde strijd worden.

(WP3):

Op de briefing geeft een officier van het NH-departement je de laatste instructies: "kom nooit op het kerkhof! Hier moet je voor niets zijn en bovendien zijn de Nobones daar op hun sterkst, kom ook nooit op de treinsporen, je moet ze nooit oversteken! Draag aub ook zorg voor al de instrumenten die je onderweg tegen komt en bescherm ze indien nodig tegen te veel regenval." , ze toont je een voorbeeld van zo'n instrument waarmee je de ingang van het spergebied rondom de NCF kunt bepalen en ze waarschuwt je voor het gevaarlijke terrein : er zijn overal geheime tunnels, verraderlijke loopgrachten en scherpe struikgewassen, bovendien kan het in sommige periodes van het jaar heel nat zijn. Ze wenst je verder veel succes en hoopt op een goede afloop. Gewapend met je ultra-viper-gun ga je op pad.

(WP4)op N 11.9(M)1 E 12.8(M+2)(M+1):

Via poort West krijg je met je badge toegang tot de gevarenzone en het duurt niet lang alvorens je de eerste tekenen van de aanwezigheid van Nobones opmerkt.

(WP5) op N (12.000 + K)...E (13.000 - (12 x K)) :

Een beetje opgeschrikt neem je nog snel contact op met je radio en je meldt wat je gezien hebt. De officier stelt je gerust zodat je je weg kan vervolgen.

(WP6) op N 12.(3 x H x K - 18).... E 13.(10 x (H + K ) - 80) :

Naarmate je dieper in het Nobone gebied penetreert merk je al hoe fel ze hier te keer zijn gegaan. De plaatselijke rivier is bezoedeld met gifstoffen maar dat vinden de Nobones net heerlijk, meer zelfs, ze hebben hier in de buurt zelfs een broedplaats gemaakt voor baby-Nobones....Die kleine scharminkels zijn nog maar pas geboren of ze halen al duivelse streken uit zoals Hunters pesten en alles vol graffiti spuiten...

(WP7) op N 12. (2 x (G-1) x (H + K )).... E 13.(2 x (G-1) x (H + K )) :

Je hebt wat moeilijkheden om je te oriënteren maar hier zie je een oude zwart-witte zendmast staan. Je herinnert je van de briefing dat deze ook op de kaart stond en je kan door middel van driehoeksmeting terug je positie bepalen.

Nobones

Vol vertrouwen ga je terug op weg maar je bent even wat te overmoedig, in de open vlakte zien de Nobones je van ver komen en je wordt door enkele verschrikkelijke monsters aangevallen. Even ga je de strijd aan maar Je bent niet opgewassen tegen de overmacht en je beslist de nabij gelegen struiken in te vluchten.

(WP8) op N 12. I + (6 x K ) + G ....E 13. I + K + ((H+K) x 10) :

Het dichte struikgewas geeft je tijdelijk wat beschutting en je monstert de schade, je hebt heel wat schrammen en schaafwonden en je verliest op enkele plaatsen bloed. Hier blijven wachten is echter geen goede optie dus vertrek je weer, maar neemt deze keer een alternatieve route richting NCF om zo uit het zicht van de Nobones te blijven. Je trekt door een jungle, langsheen moerassen en een stuk woestijn en voelt stilaan al je krachten op geraken, je hebt onderweg immers heel wat bloed verloren. Je passeert vlak bij poort zuid en je weet dat hier in de buurt nog een oude shelter gelegen is.

Nobones

(WP9) :

Deze shelter is je redding, je hebt de sleutel van de achterdeur op zak en eenmaal binnen laat je je uitgeput op een veldbed vallen. Na wat rust kan je je wonden verzorgen en je neemt ook even de tijd om deze schuilhut te verkennen. Onder een stapel dekens vind je wat interessante lectuur over de "determinatie" van Nobones. Ze zijn er echt wel in alle soorten en vormen!

(WP10) :

Flink hersteld en uitgerust ga je weer op pad. Je komt aan bij de ingang van een tunnelcomplex. In de briefing werd je kort uitgelegd hoe je via de tunnels tot vlak bij de Nobone Capture Facility kon komen, maar onderweg ben je helaas het meeste alweer vergeten. Aan de start van het tunnelcomplex ligt echter een navigatie-instrument waarmee je je route kan bepalen en niet veel later begeef je je ondergronds. Je hoort allerlei vreemde geluiden en vermoedt dat enkele Nobones zich hier ondergronds verstopt hebben.

(WP11) op N 12. I E B ....E 13. (F+1) D E:

Je wilt maken dat je weer uit de tunnels uit bent maar twijfelt door welk van de twee gaten in het betonnen plafond je naar boven kunt komen. Tussen de twee gaten vind je gelukkig een goede tip.

Nobones

Als je terug bovengronds komt merk je dat je vlak bij de NCF bent aangekomen. Je slaagt er in om enkele Nobones te verschalken maar sommige van die venijnige wezens kunnen ontsnappen naar het wachtershuis vlak bij poort oost.

(WP12) op N 12. (D+C-B) x 10 ....E 13. K (B-1) L:

Je sluipt onopgemerkt tot de achterkant van dit gebouwtje en terwijl je de Nobones nadert, merk je wel heel eigenaardige graffiti op. Je komt uit je (regen)pijp en met een blitsaanval weet je met je ultra-viper-gun 4 van de 6 resterende Nobones te verslaan. Je brengt ze veilig onder in de transportcapsules en haast je om achter de andere twee Nobones te gaan. Je passeert terug langs de NCF en controleert nog even of deze Nobone-vrij is maar als je nog eens achterom kijkt, loop je recht in de hinderlaag van de resterende Nobones, Ze zijn niet meer van plan om zich nog eens in de luren te laten leggen en leveren een felle strijd. Je probeert je in eerste instantie nog te weren maar de batterijen van je ultra-viper-gun lijken kracht te verliezen en je moet jezelf gewonnen geven. Je kan enkel vluchten maar door het bloedverlies voel je je laatste krachten uit je lichaam stromen.

Nobones

(WP13) op N 12. I C D ....E 13. F J L :

Je kan nog net beschutting vinden onder een metalen constructie waar je uitgeput neervalt. Je schrijft nog snel iets met je eigen bloed op de constructie alvorens het licht helemaal uitgaat. Na enkele uren open je terug je ogen en het eerste wat je ziet zijn de aanwijzingen die je zelf hebt aangebracht. Je voelt dat je terug wat energie hebt en zonder tijd te verliezen zet je de achtervolging op de 2 geesten in.

(WP14) :

Ze hebben blijkbaar koers gezet richting poort noord en in de buurt van een vervallen mijnschacht vind je de restanten van het oude controlepaneel. Je prult wat met de schuifregelaars en plots licht het computerscherm op (Q). Je zit de kwelduivels blijkbaar kort op de hielen dat voel je maar je komt in het woud op een plek waar je even het noorden kwijt bent. Een richtingaanwijzer in het bos helpt je verder op pad!

(WP15) op N 12. IEE....E 12.(Q+3)(Q+1)(Q+1):

Je ziet pijlen in je hoofd in alle mogelijke richtingen dus je neemt even de tijd om alle sporen grondig te bekijken en ontdekt de waarde van Z. Je hoort de wilde rivier in de verte stromen en besluit om je kans te wagen en die richting uit te gaan. Je baant je een weg door het dichte en pijnlijke struikgewas.

(WP16) op N 12.I Z K ....E 12.D A K :

Bij de rivier vind je een aanwijzing dat de Nobones hier zijn geweest. Alvorens de jacht verder te zetten neem je wat water uit de rivier om je even op te frissen, het eerste van Water is trouwens een drie. Fris en vastberaden trek je verder door het woud.

(WP17) :

Je voelt de aanwezigheid van de Nobones en het duurt dan ook niet lang of je ziet in de verte twee gedaantes opdoemen.

Je spurt naar de overkant van de open vlakte, je ultra-viper-gun in de aanslag. Hier lever je een heroïsche strijd op leven en dood met deze twee Nobones. Tegen de kracht van je wapen zijn ze echter totaal niet opgewassen en je knalt er vrij snel een buiten strijd. De andere Nobone is er echter weer vandoor maar je ziet dat deze een slijmerig wit spoor heeft achter gelaten. Je staat hier bij een zwart-wit radiostation en besluit in de kelder de radarfunctie te activeren. Dit is je laatste kans om de enige resterende Nobone op te sporen. Het computerscherm van de radar begint te werken en aan de hand van de oplichtende stippen zie je waar de nozem zich verstopt heeft.

Nobones

(Final) :

Je raapt al je moed bijeen en rept je naar de aangewezen plek, daar is 'm, in z'n gevaarlijk uitziende alien-gedaante. Met gevaar voor eigen leven storm je op de Nobone af en met een paar ferme uithalen met je Ultra-Viper gun maak je een eind aan een periode van Nobone-terreur. Je bergt de versteende restanten over in een transportcapsule en je vult snel alle gegevens in het register in. Vol trots keer je uit het NCF-gebied weer en als je je personeelsbadge terug gaat overhandigen in het noodkantoor staan je collega's je al toe te juichen: Jij bent een held!

BANNER:

<a title="Return of the Nobones" href="https://coord.info/GC7E9V5"> <img src="https://img.geocaching.com/cache/large/0f380d12-e48c-4edc-8229-d5ed8a147345.jpg" /> </a>

Nobones

Additional Hints (Decrypt)

Bctryrg, qvg vf rra 4*-trovrq zrg irry ireenqreyvwxr chggra, tenpugra ra fpurecr cynagra, tn abbvg bc qr fcbera wr ubrsg ibbe avrgf va qr ohheg gr xbzra, tn bbx abbvg bc urg xrexubs, uvre yvttra qr fynpugbssref ina qr Abobarf, ynng mr ireqre ehfgra va ierqr. TCF-fvtanny xna jrtraf qr Abobar-irefgbevat fbzf jng nsjvwxvat iregbara znne iregebhj bc rra fgrivtr mnxynzc ra wr Hygen-ivcre-tha ra wr ivaqg orfyvfg urg ibytraqr JC....fhpprf.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)