Skip to content

This cache has been archived.

icabrian: Čas je, da ga pospravimo. Še enkrat hvala vsem, ki ste prišli. Se vidimo drugo leto!

More
<

Šmarna gora 2018

A cache by bojank, gamsek, kompaski, icabrian Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Sunday, 15 April 2018
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Geolovci iz Vižmarij in z Broda vas še šestič v petih letih vabimo na srečanje na vrhu Šmarne gore. Tokrat v nedeljo, 15. aprila 2018. Kot mnogi dobro veste, bomo organizatorji na vrhu že okoli 10.00, uradni del srečanja pa se bo začel točno opoldne ob 11.30. Zamudniki lahko računajo, da bomo na na vrhu do 12.30, če ne dlje, vendar s kasnejšim prihodom tvegajo, da bodo zamudili celoten, zdaj že skoraj legendaren kulturno-zabavni program. Kot vsako leto, vam lahko obljubimo kofeinski napitek, pripravljen na orientalski način, diabetikom neprijazno sladico in kaj močnega za na zob. Dobra volja, geočvek čez vse meje in izmenjava sledljivčkov so samoumevni. Nekaj osnovnih zgodovinskih dejstev o Šmarni gori in bojih z novodobnimi turškimi osvajalci pa si preberite v opisu prvega dogodka iz leta 2013.

Geocachers from Vižmarje and Brod are inviting you to the event at the summit of Šmarna gora for the sixth time in five years. We expect you to make the climb on Sunday, April 15, 2018. As many of you already know, the organisers will be on location from 10.00, while the official programme will start at high noon exactly at 11.30. Late comers can expect to find us on published coordinates until 12.30, but risk missing by now almost legendary entertainment programme. As in previous years, we can promise you a caffeinated drink, brewed in the oriental way, a very diabetic-unfriendly dessert, and something strong to revitalise you after the steep climb. High spirits, unlimited geochat and trackable exchange can be taken for granted. See how much fun we had in 2014, 2015, 2016 and 2017. See section #7 below for basic instructions in English.

Praktični napotki

1. Zabavni program srečanja se bo na izhodiščnih koordinatah (na SZ strani obzidja nad otroškim igriščem) pričel, ko bo na Šmarni gori odzvonilo poldne. Kar takoj naj vam namignemo, da se šmarnogorsko poldne ne ujema s poldnevom po srednjeevropskem času, zato se o pretvorbi časovnih pasov poučite v strokovni literaturi. Če vse odpove, se lahko pozanimate pri udeležencih prejšnjih srečanj (nekateri to zdaj že vedo), z informacijami pa smo seveda na voljo tudi organizatorji. Tudi Googlu to ni neznano.

2. Na Šmarni gori in v njeni okolici so postavljeni številni zakladi. Oglejte si jih na seznamu ali zemljevidu vseh v krogu 3 km okoli vrha. Posebej ponosni smo na hibridni letterbox na vrhu Šmarne gore. Pred srečanjem in po njem bo dovolj časa, da jih poiščete. Novost letošnjega leta pa je bližnji virtualni zaklad Zvergle.

3. Na Šmarno goro vodijo številne poti z vseh strani neba (zemljevid). Premagati je treba približno 360 m višinske razlike. Povprečen pohodnik pride iz Tacna po najkrajši poti na vrh v približno 45 minutah (najhitrejši tekač je v letu 2015 na vrh pritekel v nekaj manj kot 13 minutah). Predlagamo vam, da izberete manj »prometno« pot, na primer katero od poti, ki vodijo čez vrh Grmade, ali krožno Pot svobode do Turkovega znamenja (ki ga morate tako ali tako obiskati, če želite najti šmarnogorski večstopenjski zaklad). Od slednjega vas po severnem grebenu pot pripelje naravnost na prizorišče srečanja. Za lokacije parkirišč glejte dodatne točke. NE PARKIRAJTE OB CESTI, lansko leto je nekaj ekip tam dobilo posebne priložnostne spominke, ki niso bili brezplačni.

4. Tudi letos so na štirih točkah (rdeča, zelena, modra, rumena) postavljene škatlice. V njih so srečke, ki vam zagotavljajo sodelovanje v srečolovu za geolovske in praktične nagrade. Več najdenih škatlic, večja možnost za zadetek. Koordinate so na voljo kot dodatne točke (waypoint). Škatlice so razmeščene blizu glavnih poti oziroma poti do šmarnogorskih zakladov, zato ne bo težko najti vsaj dveh ne glede na smer pristopa. Skrite so za geolovsko oko kar se da očitno.

5. Ko škatlico najdete, vpišite obisk svoje ekipe v dnevnik, vsak član ekipe pa lahko iz nje vzame 1 srečko. Vsak udeleženec srečanja lahko tako sodeluje v srečolovu z največ 4 srečkami, od katerih morajo biti vse različne barve (po 1 srečka iz škatlic na rdeči, zeleni, modri in rumeni točki). Vsaka srečka je s perforacijo ločena na dva dela. Ko pridete na zborno mesto, odtrgajte desno polovico (s kodo in imenom srečanja) in jo vrzite v »boben« za žrebanje, levo polovico (talon s sliko incidenta pri Turškem kopitu) pa spravite, saj boste z njim prevzeli morebitni dobitek.

6. Vreme bo, kar pogumno! 😀🌤 Srečanje bo v vsakem vremenu. Nekaj kapljic ali snežink ne bo ovira, v primeru zelo slabe napovedi pa bo srečanje prestavljeno na eno od rezervnih lokacij ob vznožju Šmarne gore, ki jo bomo objavili večer pred srečanjem. Trenutne vremenske razmere lahko preverite na spletni kameri na www.smarnagora.com.

7. Please note that Šmarna gora noon does not match the Central European noon. Make sure you know how to convert the time zones, so that you don't miss the start of the official programme. But we invite you to get to the summit early to fully enjoy geochat and oriental delights. It will take you 45-60 minutes to hike to the summit using one of many trails. Special containers with lottery tickets will be placed in four locations (red, green, blue, yellow) on Šmarna gora. Coordinates will be published as waypoints in the night before the event and will be available early in the morning. Containers will be placed near main trails, so it will not be too difficult to find at least two regardless of the way you choose for the ascent (but it will take you longer to reach the summit, if you decide to hunt lottery tickets).

Additional Hints (No hints available.)