Skip to Content

<

Jentebjørka

A cache by MyHG Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/16/2017
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Jentebjørka ble plantet på Jenter i Skogbrukets 25 årsjubileum.

Bjørka innvies av nestleder i JiS, Mari Sand Austigard
Jenter i Skogbruket (JiS) er en organisasjon som ble dannet av 22 kvinnelige forstkandidater, skogtekningere, og daværende studenter ved Norges Landbrukshøgskole (NLH) på Ås, for å synliggjøre kvinners plass i skogbruket, med formålet "å motivere og stimulere jenter i alle aldre til deltakelse og engasjement på alle plan i skogbruket, og vektlegge samhold og samarbeid". Den viktigste bakgrunnen for etabeleringen var odelsloven fra 1974, som gir kvinner og menn lik rett til odel på jord- og skogbrukseiendommer, og at stifterne av organisasjonen så at et nettverk for kvinner ville være viktig for at flere skulle tørre å kreve odelsretten.

I 2013 endret organisasjonen navn til Kvinner i Skogbruket (KiS), for å få bedre samsvar med sitt engelske navn, Women in forestry, og for å synliggjøre at organisasjonen ikke retter seg mot barn, men mot voksne kvinner, med ulik kompetanse og engasjement innen skogbruket. Navneendringen fikk slagordet "organisasjonen har blitt voksen, men langt fra hogstmoden".

Organisasjonens visjon er at "Kvinner i Skogbruket skal gjøre en forskjell
ved å skape økt engasjement for kvinner, skog og klima
ved å bidra til at kvinnelige skogeiere blir enda bedre skogforvaltere
ved å bidra til økt rekruttering til skogbruket, spesielt av kvinner
ved å være et godt faglig og sosialt nettverk for kvinner i skogbruket
ved å bidra til at skogbruket fortsatt skal satse på å få flere kvinnelige tillitsvalgte og ansatte
ved å arbeide for at kvinner skal få en like selvfølgelig plass i skogbruket som menn"

Med dette utgangspunktet jobber nå KiS ikke bare med direkte skogfaglige emner, men også med klima, likestilling, og for å bruke skogen som arena for læring og integrering.

KiS jobber både lokalt og nasjonalt, med f.eks motorsagkurs for kvinner, sosiale samlinger, temakonferanser og ulike utredninger, og internasjonalt, bl.a. med et skogplanteprosjekt i Senegal, hvor det i tillegg til utveksling av erfaringer og kunnskap også arrangeres skogplanteleir annethvert år.

Cachens startpunkt er på Norsk Skogmuseums uteområde. Området er åpent for alle de fleste dager i vinterhalvåret, men kun utenom åpningstid (kl 10.00-16.00/17.00) i perioden 1.mai - 15.september, og under spesielle arrangementer. Kjøp av inngangsbillett på museet gir adgang til området også på disse tidspunktene. Nærmere informasjon om åpningstider og priser finnes på museets hjemmesider.

Oppgaven:
A= Minste tverrsum av årstallet JiS ble etablert
B= antall stokker som støtter Jentebjørka
C= antall bokstaver i stedsnavnet hvor Jentebjørka kommer fra

Cachen finnes på koordinatene
N 60° 52.[25(A-B)-2]
E 011° 33.[95C-4]

OBS! Cachen er IKKE en fuglekasse

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.