Skip to Content

<

Härkävankkurit

A cache by lännenlokari Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/12/2017
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Koko perheelle sopiva kätkö, sisältää lokivihon ja kynän lisäksi pieniä vaihtoesineitä lapsille. Kätkö on myös talvilöydettävä.

Auton voi pysäköidä puhelinyhtiön edustalla olevalle pienelle parkkialueelle, ainakin iltaisin ja viikonloppuina se on täysin vapaana. Henkilökunta on tietoinen kätköstä.

 


Härkävankkurit-patsaan on tehnyt Marttilassa asuva kuvanveistäjä Arto Ali-Eskola. Hämeen Härkätie on historiallinen maantie, joka kulkee Turusta Hämeenlinnaan. Härkätien alkuvaiheet sijoittuvat oletettavasti jo 800-luvulle. Varmaa tietoa Härkätien olemassaolosta on keskiajalta lähtien, jolloin se yhdisti Turun ja Hämeen linnat toisiinsa. Härkätien nimen alkuperää ei tunneta, tarinan mukaan se on syntynyt härkävaunujen kulkiessa hieman mutkitellen, juomapaikkojen mukaan. Nimi saattaa olla myös ruotsalaisesta härväg...marssitie nimityksestä kun armeija on sitä käyttänyt Turun linnan ja Hämeenlinnan välillä. Hämeen Härkätie poikkeaa monin kohdin nykyisestä Turun ja Hämeelinnan väliseltä valtatie 10:stä muodostaen mielenkiintoisen historiansa ja kauniiden kulttuurimaisemien johdosta rauhallisia tieosuuksia kiireettömälle kulkijalle. Jo Krimin sodan aikana 1850-luvulla vedettiin sähkölennätinlanka Härkätien varteen ja vuonna 1890 puhelinlinja Turusta Forssaan.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

411 Logged Visits

Found it 407     Didn't find it 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 10 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.