Skip to Content

<

Tarvasjoen ortodoksinen sotilashautausmaa

A cache by lännenlokari Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/26/2017
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Hautausmaa sijaitsee aivan tien vieressä. Toisella puolella tietä on parkkipaikka.

Kätkö ei sijaitse hautausmaan aidatulla alueella. Lähellä sijaitsevien koulun sekä uimahallin johdosta on jästejä välillä liikkeellä.


Tarvasjoella sijaitsee Hämeen Härkätien varrella Kirkkoveräjänpellon ortodoksinen venäläisten sotilaitten hautausmaa. Krimin sodan ja Oolannin sodan vaikutukset tuntuivat toki sisämaassakin. Englantilaisten ja ranskalaisten arveltiin hyökkäävän Turkuun, joten venäläiset siirsivät joukkojaan kauemmas Turusta. Tarvasjoella, silloinen Euran saarnahuonekunta, oli myös Turun venäläisen sotilaspiirin muonavarikko ja sitä vartioi suuri määrä sotilaita. Viljaa säilöttiin sotilaiden tarpeita varten, ja viljasiilojakin rakennettiin lisää sitä varten.

Euran kautta kulki paljon sotaväkeä ja vankeja, myös sotilasperheiden vaimoja ja lapsia. Heitä majoitettiin paikkakunnan taloihin, ja heistä oli paljon myös häiriötä paikalliselle väestölle. Karabeenirykmentin 5. ja 6. pataljoona majoitetiin Euraan ja Marttilaan. Sairaudet levisivät sotilaitten keskuudessa, ja Euran kylään perustettiin venäläinen sotilassairaala.

Taudit tappoivat paljon sotilaita. He olivat ortodokseja ja heille hankittiin oma hautausmaa. Maa ostettiin Euran Nokan ratsutilan isännältä ja hinnaksi sovittiin 10 ruplaa.

Saarnaaja Adolf Lindman on kirjoittanut tuosta ajasta hyvin tarkkoja tietoja. Tarvasjoen seurakunta on julkaissut ne kirjana nimellä Euran saarnahuonekunnan saarnaajan päiväkirja vuosilta 1853 – 1859.

Hautausmaa on aidattu ja sen kunnossapidosta huolehtii seurakunta.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

331 Logged Visits

Found it 326     Write note 2     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 7 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.