Skip to Content

This cache has been archived.

skogheim2014: Denne tas ned. Takker for alle besøk og fine logger.

More
<

X-Mjøs#17 2017. Får du kula?

A cache by skogheim2014 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/27/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Julekuler var opprinnelig runde kuler av glass. Disse var skjøre og ble hengt på treet for å symbolisere at jorda vår er skjør og må tas vare på.

Julekuler finnes nå i alle farger, fasonger og i mange materialer.

­ Juletrepynt i glass har fascinert både små og store i over 170 år. Teknikken med å lage glassperler er eldre, men det var først helt på slutten av 1840-tallet man startet å lage pynt av glass til å dekorere juletreet med.

En gammel legende sier at den første julekulen ble blåst av en fattig glassblåser som ikke hadde råd til å kjøpe valnøtter og epler til å pynte treet sitt med. Kanskje er det et snev av sannhet i historien? Julepynt av glass oppsto i Thüringen i det gamle Øst-Tyskland rett før 1850. I en glassblåsers ordrebok datert 1848 ble det lagt inn en ordre på seks dusin malte julekuler i ulike størrelser, noe som tyder på at det ikke var til eget bruk, men for salg.

Kilder: Wikipedia og "Norske hjem"

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.