Skip to Content

This cache has been archived.

toaas: Installasjonen er dessverre ødelagt og vil ikke bli replassert. Grisen og logg er borte. Takk for besøket.

More
<

Julegrisen

A cache by toaas Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/06/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Julegrisen var luke #24 i Xmas 2017.

I dag må du ta T-bane, buss eller bil til Jar. Jarmyra er flott turområde hele året.

I jula skulle den gjeveste maten på bordet, og kjøtt var status og fett var luksus. Svinekjøtt var tilgjengelig råvare i Sør-Norge, Øst-Norge, Midt-Norge men også delvis i Nord-Norge. I Norge var det tilgang på fersk julegris fra slutten av 1800-tallet, høsten var slaktetid, og julegrisen ble til ribbe, pølser, sylte, medisterkaker, skinkestek og litt spekk til småfuglene. Slakting var gjerne i november, men ikke alle hadde tilgang på fellesfryserier, og da hjemmefryseren kom på 60-tallet var det nødvendig med kunnskap om oppbevaring av mat. Husmora behersket konserveringsmetoder som salting, sylting, speking og hermetisering.

I dag brukes betegnelsen mest som et kjælenavn eller som betegnelse for en marsipangris.Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.