Skip to content

*BONUS* Westels toerke Mystery Cache

Hidden : 12/14/2017
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


De caches zelf bevinden zich in "De Beeltjes" een reeksje van 17 trads en 1 bonus Een kleine 5 km is de ganse reeks Deze zal je te voet moeten doen daar je niet overal met de fiets doormag -kan Verwacht geen hoogstaande caches, met de standaard-tools ga je er komen Ook de Bonus is niet moeilijk gemaakt het gaat vooral om het vertoeven in de natuur gekoppeld aan een mooie wandeling

MET DANK AAN: NATUURPUNT WESTERLO

Ook dank aan de proeflopers Old Davis en nurseke77

Westerlo wordt voor het eerst in de 10de eeuw in de geschriften vermeld. De naam komt wellicht van het Germaanse westara wat westelijk betekent en lauha wat een bosje op hoge zandgrond is.

De huidige gemeente is ontstaan uit twee fusies. In 1971 werd Westerlo met Heultje en Voortkapel samengevoegd met Tongerlo, Oosterwijk en Zoerle-Parwijs. In 1977 volgde de fusie met Oevel. Sindsdien bestaat de gemeente dus uit zeven deelgemeenten. De oppervlakte van de gemeente bedraagt 5.512 hectaren en 58 aren en op 31 december 2016 waren er 24.689 inwoners.

Westerlo, terecht "Parel van de Kempen" genoemd, ligt in de Kempen, aan de Grote Nete, omringd door een groene gordel van bossen en weiden.

Sinds de 15de eeuw is de familie de Merode in Westerlo aanwezig. 
Verschillende leden van deze adellijke familie drukten hun stempel op het uitzicht en de ontwikkeling van de gemeente. Westerlo vormt samen met acht andere gemeenten het gebied de Merode, één van de grootste groengebieden van Vlaanderen. Voor dit gebied van 1.500 ha is een overkoepelende visie voor de toekomst opgesteld.

Westerlo is verzusterd met drie buitenlandse gemeenten, Ottersweier, Oirschot en Westerlo New York.

CODE: N51 05.(C-A)(B+A)A        E004 53.(G-E)(G-F-E-A)(G-F-D-E)
 

 

Additional Hints (No hints available.)