Skip to Content

<

Käpy selän alla - 52 vuotta myöhemmin

A cache by Rippepe & IippiLiinu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/01/2018
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Tämä aikansa kulttielokuva on saanut jo seudullamme nimikkokätkön Muhoksella. Koska meillä kuitenkin oli sama idea hautumassa, päätimme sen toteuttaa kaikesta huolimatta. Elokuvan teosta on nyt kulunut jo yli 50-vuotta ja filmin henkilöiden nuoruuden hyrskyt ovat tasoittuneet iän myötä. Kätköltä löydät elokuvan pariskunnista jomman kumman jo varsin vakiintuneina ja harmaantuneinakin. Käpy kuitenkin löytyy yhä selän alta ja virtaa riittää mm. luisteluun Uikulanjärven jäällä. Alla oleva siteeraus.... jaa-a.... kumpi se onkaan vaikeampaa....

KÄPY SELÄN ALLA ON YLI 50-VUOTIAS

"Nuoruus on kuulemma kaikkein parasta aikaa. Mitenkähän helvetin vaikeeta sitä on vanhana?"

1960-luvun suomalaisen uuden aallon elokuvan merkkiteos Käpy selän alla sai ensi-iltansa 21.10.1966. Mikko Niskasen ohjaaman kesäisen rakkaus- ja sukupolvitarinan pääosissa olivat teatterikoulusta löytyneet nuoret Kristiina Halkola, Kirsti Wallasvaara, Eero Melasniemi ja Pekka Autiovuori. Käpy selän alla kuvasi paitsi kesää, nuoruutta, rakkautta ja erotiikkaa myös arvomaailmojen ja sukupolvien törmäystä. Elokuva kuvattiin kesällä 1966 kolmessa viikossa Puulavedellä, osin käsikirjoituksen mukaan, osin improvisoiden, osin uudelleen kirjoittaen. Kuvausryhmä asui vanhassa kansakoulussa, ja seuraavan päivän kuvaukset suunniteltiin iltaisin yhdessä. Lopullisen muotonsa elokuva sai taitavan leikkaajan Juho Gartzin käsissä. Uutta ilmaisun vapautta henkivä Käpy selän alla valloitti sekä kriitikot että nuoret katsojat. Elokuva oli kaupallinen menestys, ja vuoden 1966 Jussi-juhlassa se keräsi peräti kuusi Jussi-patsasta. Niskanen voitti ohjaaja-Jussin, mutta kaikki neljä nuorta päänäyttelijää jätettiin palkinnotta. Miespääosa-Jussi annettiin sen sijaan Jukka Sipilälle sinänsä mainiosta, mutta kovin pienestä sivuroolista. Muut Jussit saivat Marja-Leena Mikkola käsikirjoituksesta, Kaj Chydenius musiikista, Esko Nevalainen kuvauksesta ja FJ-Filmi tuotannosta. Musiikilla on elokuvassa erittäin suuri rooli. Chydeniuksen säveltämät ja Mikkolan sanoittamat 'Laulu rakastamisen vaikeudesta' ja 'Laulu kuolleesta rakastetusta' aloittavat ja lopettavat kertomuksen. Kummastakin laulusta on tullut vähintään elokuvan veroinen klassikko. Päänelikon ja Sipilän lisäksi elokuvassa nähdään laulava elokuvatähti Anneli Sauli sekä tanssilavakohtauksessa myös The Creatures -yhtye, johon kuuluivat nuoret Kirka Babitzin ja Remu Aaltonen. (YLE Teema)

Kätkölle löytääksesi sinun on ratkaistava seuraava:

Linkki palapeliin

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

53 Logged Visits

Found it 50     Didn't find it 1     Write note 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.