Skip to content

<

Oranjekanaal

A cache by Team van Z Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/17/2018
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Het Oranjekanaal loopt van de Drentsche Hoofdvaart bij Hoogersmilde tot de Verlengde Hoogeveensche Vaart, ook wel het Van Echtenskanaal genoemd, in Klazinaveen.
Vanwage het hoogteverschil tussen het begin- en het eindpunt van het kanaal zijn een aantal sluizen in het kanaal opgenomen. Vlakbij de cache is de Bargersluis, welke in 2012 is gerenoveerd.

Bargersluis

Het kanaal is gegraven om, per boot, turf vanuit zuid oost Drenthe te vervoeren naar de Drentsche Hoofdvaart. Tegenwoordig is het kanaal , mede door de aanleg van de woonwijken Bargeres en Rietlanden, niet meer bevaarbaar. Wel kun je langs het kanaal heerlijk fietsen en wandelen, ook kan er worden gevist en in strenge winters kan er op het kanaal geschaatst worden.

Visstek

Er gaan tegenwoordig stemmen op om het kanaal weer bevaarbaar te maken voor de pleziervaart en het dan ook te verbinden met de Rietplas.

GRAAG OP DEZELFDE MANIER TERUG PLAATSEN!!!!.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.