Skip to content

Dan Zemlje 2018 Cache In Trash Out Event

This cache has been archived.

Geocaching HQ Admin: Thank you for hosting this geocaching event! The date of the event has passed. We automatically archive events after 30 days (60 days for Mega- and Giga-Events). Attendees can still log archived events, log trackables, and share their experiences.

More
Hidden : Saturday, 21 April 2018
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Naša modra kroglica, na katero smo med Planetarnim potepom kar malo pozabili, praznuje svoj dan. Čas je, da se spet spustimo na Zemljo in v tednu, ko bomo za to v naši najljubši igri nagrajeni s pomladnim CITO spominkom, spet naredimo nekaj lepega zanjo (in za skupnost, v kateri živimo). Slovenski Geocaching klub se bo praznovanju Dneva Zemlje 2018 pridružil s CITO dogodkom, ki ga bomo organizirali v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in podjetjem Snaga.

   

V soboto, 21. aprila, bomo geolovci ob pomoči obeh soorganizatorjev uredili prostor za oddajo invazivnih tujerodnih rastlin za potrebe javnega evropskega projekta APPLAUSE (več o njem preberite v prispevku na spletni strani SGK). Na izhodiščnih koordinatah pred Zbirnim centrom Povšetova se bomo zbrali ob 8.30 in se po standardnih geolovskih opravilih in krajšem uvodu razdelili v dve večji skupini. Ena skupina bo urejala mesto, kjer bodo kasneje postavljeni zabojniki (vključno z barvanjem lesenih površin), druga skupina pa bo ozelenjevala področje okoli zbirnega prostora. Delali bomo od 9.00 do 11.00, ko je zbirni center zaprt, zato bodite točni!

Dodatni napotki in časovnica dogodka

Pridite v dogodku primernih oblačilih in obutvi. Orodje in opremo bodo priskrbeli organizatorji, za otroke lahko prinesete kako manjšo lopato ali motiko sami. Udeležencem bo na voljo malica, zato prosimo, da ob prijavi navedete število oseb in morebitne vegetarijance. Zagotovljena bo vsem, ki se na dogodek prijavijo do torka, 17. aprila. Parkirati bo mogoče na parkirišču podjetja Snaga (glej dodatno točko) v bližini. V primeru slabšega vremena bomo aktivnosti prilagodili razmeram.

08.30-08.50 Zbiranje, geoklepet, menjava sledljivčkov
08.50-09.00 Predstavitev Zbirnega centra in projekta APPLAUSE, razdelitev v skupini
09.00-11.00 Urejanje prostora za oddajo invazivnih tujerodnih rastlin

CITO dogodek se bo načeloma zaključil ob 11.00.

Po dogodku vse udeležence vabimo v Tivoli na neformalno druženje pri stojnici Slovenskega Geocaching kluba, postavljeni na Taborniškem Feštivalu. Seveda bo dogodek vključen v CITO izziv 2018, udeležba pa vam bo, kot omenjeno, prinesla tudi pomladni CITO spominek.

Sodelujte v CITO izzivu 2018!

Additional Hints (No hints available.)