Skip to content

<

Generaal Jokstraal

A cache by Generaal Jokstraal Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/01/2018
Difficulty:
5 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Generaal Jokstraal

“Koning, keizer, admiraal – geocachen doen we allemaal!”

aldus Generaal Jokstraal, die volgens zijn dokter aan pseudologia-fantastica leidt..

Over deze cache:

Let op! Dit is geen beginnerscache, hij is gevaarlijker dan je denkt. Met deze tocht zul je de nodige hindernissen moeten overwinnen, de nodige tools nodig hebben en in totaal is de survivaltocht iets langer als 10 kilometer.

Soldaat Zeiktomaat

Maak kennis met Dhr. Zeiktomaat, een jonge knul die al jaren lang in de kassen werkt maar graag het leger in wilt. Hij meldt zich aan, en wordt toegelaten tot de toelatingstest van de Krijgsmacht. De spierbundel als dat hij is, slaagt hij met een lichaamsgewicht van 86,5 kilogram met vlag en wimpel voor alle fysieke testen die hij moet afleggen. Vol goede moed begint hij aan zijn training.

Nadat Dhr. Zeiktomaat zijn kleding binnen heeft gekregen moet hij zich melden op de barakken. Als hij alle spullen uitgepakt heeft, trekt hij z’n nieuwe outfit aan en moet hij zich melden bij de Generaal. De eerste training begint vandaag, wat zeg je? Vandaag? GISTEREN! Hobbelen, soldaat!

Als iedereen in het gareel staat, begint Generaal Jokstraal zijn speech:
“Er staat u een tocht te wachten, waarbij sommigen zullen afvallen en de meeste dit niet zullen halen. Maar als u deze puzzel-tocht weet af te ronden, mag u zichzelf Soldaat der Geozoekers noemen.”

Generaal Jokstraal legt uit dat de aankomende tocht, een erg zware en vooral bovennatuurlijk gevaarlijke tocht gaat worden. Een zoektocht waarbij je naast uitdagende puzzels, vooral moeilijke obstakels zult tegen gaat komen. Het burgerlijk advies is dan vooral ook om je hier niet aan te wagen!

Waarschuwing:

Zorg voor een goede voorbereiding en probeer deze cache-tocht absoluut niet alleen af te ronden!

Om deze cache te vinden neem je de rol over van Soldaat Zeiktomaat en zul je de puzzel-tocht van Generaal Jokstraal moeten weten te voltooien. Alleen met alle aanwijzingen gevonden te hebben, zul je deze tocht kunnen afronden!

De survivaltocht:

Parkeer de auto in de buurt van de schaardijk op N51 54.180 E004 31.900. Met de fiets is de cache totaal niet bereikbaar dus laat deze achter. Zorg wel dat je alle uitrusting die je nodig gaat hebben (zie attributen) meeneemt.

Bij het begin van de tocht kom je langs een plek waar veel wilde beesten rondhangen. Als je geluk hebt slapen ze, maar kijk uit als ze wakker zijn. Je zou niet de eerste zijn die aangevallen wordt door deze gruwelijke beesten.

Als je langs deze eerste beproeving bent, ga dan eerst naar WP1 (N 51 54.166 E 004 31.760):
Hier begint de zware Generaal Jokstraal zoektocht: een heuse speurtocht opzoek naar de juiste aanwijzingen. Des te verder je loopt en verder komt in de zoektocht, des te lastiger wordt het! Als je een aanwijzing niet kunt vinden, moet je van Generaal Jokstraal 10x opdrukken!
In totaal ben je op zoek naar 10 aanwijzingen (getallen). Goed zoeken, want volgens Generaal Jokstraal zijn ze er echt allemaal en je hebt ze allemaal nodig. Zet ze van klein naar groot (A t/m J) en reken dan het volgende coördinaat uit:

De niet-eind formule is dan: Noord P Q.R - Oost S T.U, met voor PQRSTU de volgende formules:

P=52+(A*B*C*D)-(A*B*C*E)+(A*B*C*(E-D))-1
Q=55+(F+G)/(A+B+F+G-2*(A+B)+A+B)-2
R=204+(12*(A*B*J/(B+I-J-I+J))/(A*J))
S=4+((F+G*H*2+F)/2)-F-(G*H)
T=wortel(888+73*(A+B)/(A+B*C/C))
U=(10*A*B*70/(A*B*A/A))+43

Wat je ook doet, probeer deze formules thuis niet te vereenvoudigen! Als Generaal Jokstraal dit merkt, mag je 10x opdrukken.

Onderweg kom je bij een wilde rivier. Laat je niet verlokken tot het oversteken van de rivier. De stroming is te sterk en de waterbewoners (onder andere nijlpaarden) zullen proberen de boot om te gooien. Zwemmen is al helemaal niet aan te raden in verband met de vleesetende vissen die er wonen. Volg dus de rivier gewoon naar het noorden.

In het vervolg van de route zul je nog meer gevaren tegenkomen. Er wordt gezegd dat er hier vroeger gebruik gemaakt werd van gevaarlijke straling om reizigers, maar ook de lokale bevolking, te doden. Waar de stralingsbronnen heen verdwenen zijn weet niemand, maar blijf dus alert! Ook de jungle ter plekke herbergt vele gevaren: giftige slangen, leeuwen, vleesetende pinguïns en niet te vergeten de electronica-etende mieren. Let dus op dat je GPSr het overleeft, leg hem dus niet zo maar onbewaakt neer! Mocht je hem even neer willen leggen, zorg dan dat er een kampvuur is, dat jaagt de mieren weg.

Het volgende stuk van de tocht is het meest gevaarlijk. Je zult geen bereik hebben met de telefoon, dus zorg dat men weet waar je bent en de hulpdiensten in kan schakelen als je niet op tijd terug bent. Of als alternatief, neem een EPIRB mee.

Ook vertelt men dat de GPSr in dit gebied nogal eens onnauwkeurig kan zijn. Helaas kunnen we je verder weinig vertellen over de gevaren in dit stuk van de tocht, want er is volgens Generaal Jokstraal nog maar weinig terug gekomen om er over te vertellen!

Tips van Generaal Jokstraal:

Oh ja, volgens Generaal Jokstraal zoek je op het eindpunt naar een kleine cache net boven de grond!!

Mocht je de uitdaging durven aan te gaan, dan wenst Generaal Jokstraal je veel succes, hoewel hij het eigenlijk sterk moet afraden. Mocht je het toch doen, en indien je het overleeft, meldt dan even hoe je dat gedaan hebt zodat de avonturiers na je misschien een minder zware tocht hebben....

Additional Hints (Decrypt)

Yrg bc qr qvntabfr ina qr qbxgre ina Trarenny Wbxfgenny. Ravtr ibbeorervqvat z.o.g. qr jnlcbvagf xna trra xjnnq (ra ibbe qr jvfxhaqvtr chevfgra: nyyr jnneqra mvwa tebgre qna 0!).

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.