Skip to content

<

Fjällig taggsvamp - TTLB

A cache by Team Timrå Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/22/2018
Difficulty:
5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Fjällig taggsvamp

Fjällig taggsvamp (Sarcodon imbricatus) är en svamp som är fjällig och gråbeige på översidan. Äldre svampar har mörkare ovansidor med ett större inslag av brunt. Hattens undersida är ljusare grå och har de för taggsvamparna karakteristiska taggarna. Den växer på marken i granskog, ofta i stora ringar.

Fjällig taggsvamp är ätlig. I svampböcker rekommenderas yngre exemplar med hattdiameter under tio centimeter till stekning. Större och äldre exemplar, som ofta är beska i smaken, rekommenderas endast för inläggning. Fjällig taggsvamp angrips sällan av larver och sniglar.

Från och med mitten av 1900-talet och fram till 1999 inbegrep artbegreppet fjällig taggsvamp även motaggsvamp (Sarcodon squamosus). DNA-studier har dock visat att det rör sig om två skilda arter. Motaggsvamp växer med tall och är till skillnad från fjällig taggsvamp användbar för att färga garn.

Fjällig taggsvamp är Gästriklands landskapssvamp.

[Källa: Wikipedia]


De publicerade koordinaterna är falska och du kommer inte att hitta något annat än vatten! Läs beskrivningen och lös uppgiften för att finna letterboxen.

Denna letterbox ingår i en serie som täcker hela D/T-matrisen, totalt 81 stycken.

I varje letterbox finns det en stämpel och den skall vara kvar. Den är avsedd att stämplas med i din egna loggbok. Stämpeldyna skall du ha med dig själv.

Återplacera gömman som du fann den! Medtag egen penna!


Check your solution


Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.