Skip to Content

<

Euroopan suurin kraatterijärvi 63

A cache by duoXnobis Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/07/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Euroopan suurin kraatterijärvi ympäri-kierroksella olemme Pyhälahdessa, kätköllä 63. Tämä kätkö korvaa aiemmin arkistoidun... 

Lakaniemen (ruotsinkielinen nimi Flakanabba) pellot ovat savikkoisia ja eivät oikein innostaneet muinoin uudistilallisia viljelyyn. Vasta 1600- luvun jälkipuolella alue alkoi kiinnostaa uudisasukkaita. Kun päästiin 1800-luvulle, vanhat talot oli jaettu useisiin osiin, ja väen kasvaessa kylällä tuli viljelysmaasta puutetta. Alkoi vilkas raivauskausi, ja lisämaata raivattiin mm viereisiltä suoalueilta ja yhä kauempaakin. 

Puukauppa alkoi vilkastua viime vuosisadan loppupuolella. Metsänmyynti sekä hakkuu- ja uittotyöt toivat lisäansioita. Suurin osa puista kuljetettiin uittamalla Lappajärveä ja edelleen Ähtävänjokea pitkin rannikolle. Uiton tärkeitä lähtöpaikkoja oli mm Lakaniemen Pajukkoranta. Puiden vesillepanoon kelpasivat myös naiset ja lapset.

Pokelan ja Lakaniemen alueella on toiminut useita kyläkauppoja. Ensimmäinen kauppias oli Jaakko Pokela, joka harjoitti kauppaa jo varhain 1800-luvulla, kuten tyypillistä oli sille ajalle, kauppa oli kotikauppaa. Kauppatavaraa Pokela kävi hakemassa aina Pietarista saakka. Viimeiset kolme kyläkauppaa toimi alueella aina1980-luvun alusta asti, mutta viimeinenkin lopetti 1990-luvulle tultaessa. Postin toimipisteitä oli Pokelassa ja Lakaniemessä, jotka niin ikään on lopetettu.

Kuvassa vanhaa Pietaria.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.