Skip to Content

This cache is temporarily unavailable.

Timoukki: Kätkö jää talvilevolle. Tervetuloa keväällä takaisin!

More
<

Tahkon portaat #2

A cache by Timoukki Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/11/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Pitkät portaat Tahkon huipulle

Tahkonrinteille, päähissilinjan viereen rakennetut Tahkon portaat avattiin syksyllä 2017, joskin alaosaan on tulossa vielä pientä hienosäätöä ennen virallisen askelmäärän laskemista. Portaiden keskivaiheille kaatui tammi-helmikuun tykkylumiaikaan useita puita, mutta viikolla 19 tehdyt kunnostustyöt on nyt saatu päätökseen ja kaiteet ovat paikoillaan. Portaiden alaosaan tehdään vielä muutoksia terassin kohdalla.

Portaiden juurelle pääsee sekä terassilta, että sen oikealta puolelta Turistirinnettä pitkin, josta menee polku metsän siimekseen ja edelleen portaiden alkuun kulkien. Rinnettä pitkin nousua tulee noin 50m. Huipulta päin saavuttaessa portaiden ylätasanne sijaitsee päähissilinjan ( hissit nro 1 ja 2 ) vieressä. Portaiden viralliset opasteet tullaan laittamaan paikoilleen ensi keväänä, talvikauden jälkeen.

Valmistuessaan Tahkon portaat tulevat olemaan noin 600m + tasanteet, yhteensä noin 800m verran. Askelmien virallinen lukumäärä tullaan ilmoittamaan sitten kun alaosakin on muokkautunut lopulliseen muotoonsa. Portaat on rakennettu puusta ja käyttäjiä pyydetään huomioimaan, että nastakenkien ja teräväpiikkisten sauvojen käyttö portaissa on kielletty.

Tahkon portaat ovat avoinna ainoastaan kesäkaudella ja ne ovat kaikkien ulkoilijoiden, treenaajien ja retkeilijöiden vapaasti käytettävissä. Talvikunnossapitoa portaissa ei ole.

Kätkösarja Tahkon portaat  #1 - #6

Polku alkaa jo Tahkolahden Sääskiniemenpuoleiselta rannalla olevalta parkkipaikalta, josta Tahkon portaiden huipulle on matkaa toista kilometriä.

Nousua tulee Tahkolahden ylittävältä sillalta navigaattorin ilmoittamana n. 175 m, joten kätköpolku tarjoaa haastetta myös kunnon kohentajille.

Kätköillä tarvitaan vain kunnon lyijykynä, eikä muita työkaluja! Siksi muiden työkalujen käyttö on kielletty. Kätkösarjaan on saatu alueen haltijan lupa.

Tahkon portaat #2

TB-hotelli

 

 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

168 Logged Visits

Found it 158     Didn't find it 4     Write note 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.