Skip to Content

<

LU19 - Minne matkustetaan seuraavaksi?

A cache by JyNu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 2/16/2019
Difficulty:
4 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


LU19 -kätkösarja

Kätkösarjan LU19 tarkoituksena on saada vuoden 2019 aikana uusia kätköjä Länsi-Uudellemaalle. Kätköjen piilottamiseen osallistuu iso joukko alueen aktiivisia kätköilijöitä. Hauskoja kätköilyhetkiä Länsi-Uudellamaalla.


Mysteeri:

Tämä on alueensa merkittävin ja asukasluvultaan isoin kaupunki. Kaupunki sijaitsee kahden joen yhtymäkohdassa laajojen metsäisten ylänköjen ja jylhien vuorien ympäröimänä.

Kaupunki on perustettu 900-luvulla, mutta se sai nykyisen nimensä vuonna 1127, kun aiemmin alueella asuneen väestön heimopäällikkö kukisti valloittajat julistautuen samalla maan ensimmäiseksi kuninkaaksi.

Kaupungin nimi on paikallisella kielellä ”Vapautettu kaupunki”.

Kaupunki on saanut vaikutteita monista eri kulttuureista, olleen mm. noin vuosisadan ajan naapurimaan valloittamana, ja niinpä siellä voidaankin nähdä monen eri tyylisuuntauksen rakennuksia. Kaupungin ehkä merkittävin arkkitehtuurillinen nähtävyys on kuninkaanlinna. Muista nähtävyyksistä mainittakoon luonnonhistoriallinen museo, jossa on esillä mm. dinosauruksen luita.

Kaupungissa on lämpimiä, rikkipitoisia lähteitä, joiden veden sanotaan vahvistavan sydäntä.

Kaupunki on myös tunnettu mineraalivedestään, joka on nimetty tämän kaupungin mukaan. Voidaanpa jopa sanoa, että kaupunki on mineraaliveden pääkaupunki.

Kaupungin ravintoloissa voit nauttia paikallista ruokaa, joka usein koostuu blineistä, yrteistä ja makkaroista; tavallisimmin aseteltuina koristellusti lautaselle. Maan erikoisin perinneruoka on lihavarras paikallisessa yrttikastikkeessa. Aikoinaan kaupungin perustamisen aikoihin tämä lihavarras tehtiin nuoren koiran reidestä, mutta nykysin sen raaka-aineena on lampaanliha. Maan tavan mukaisesti kaupungin ravintolat liittävät laskuun jonkun paikallisen sananlaskun.

Kansalaiset voisivat mottonaan sanoa vaikkapa ”Täällä olen, tänne jään”. Tosin tämä kuuluisa sanonta vuodelta 1360 voidaan kääntää monella muullakin tavalla; esimerkiksi muotoon ”Jos keräät ohdakkeita, odota saavasi piikkejä”.

1950-luvulla vain noin 50 km kaupungista pohjoiseen vuorten suojissa sijaitsi salainen atomintutkimuskeskus ja siihen liittyvä avaruusohjelma, joka oli lähellä synnyttää kansainvälisen selkkauksen, kun vieraan vallan vakoojat onnistuivat soluttautumaan keskukseen.

Mistä kaupungista on kyse? Seuraava lomamatkasi kannattaa suunnata ehkäpä juuri tänne.

 

Syötä kaupungin koordinaatit tsekkeriin, niin saat tietää kätkön sijainnin. Checker hyväksyy heittoa jopa 40 km, joten välttämättä et tarvitse kaupungin keskustan tarkkoja koordinaatteja. Ota talteen numerosarja Checkeristä bonuskätköä varten.

Boguksella voit käydä vaikka kalastelemassa, mutta mysteerin ratkomiseen et saa sieltä apuja.

 Checkeristä saat osan LU19 - Bonuskätkölle tarvittavista numeroista

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

14 Logged Visits

Found it 9     Write note 4     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.