Skip to content

<

Putkikari

A cache by kantokätkö Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/17/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Tämä kätkö esittelee Putkikarin. Kätkön läheisyydestä löytyy poukama, jossa usein kesäisin on erilaisia merellä ja rannikolla tavattavia lintulajeja, joten kiikarit mukaan! Ei häiritä lintuja menemällä vesiteitse poukamaan, vaan veneet ja kajakit jätetään parkkiin Putkikarin rantaan! Alla koordinaatit ”parkkipaikoille”. Rantaa pitkin jokainen jaksaa varmasti kävellä muutaman sata metriä kätkölle. Itse kätkö ei sijaitse ”lintujen alueella”.

Kätkö on löydettävissä myös talvella. Muistathan että on ehdottoman tärkeää seurata jäiden kestävyyttä mikäli talvella kätkölle aikoo mennä!

 

Teksti saaresta löytyvästä kyltistä:

Jääkauden perintöä

Viimeisimmän jääkauden aikaansaama painauma maankuoressa palautuu hitaasti alkuperäiseen asemaansa ja saa aikaan rannikollamme maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen pienvesien kehityssarjan, joka luo lukuisia erilaisia elinympäristöjä rannikon tuntumaan.
Maan edelleen kohotessa kluuvi eristyy merestä lopulta kokonaan, ja altaasta tulee täysin makeavetinen. Mikäli kluuvi on matala, se kasvaa vähitellen umpeen ja kehittyy suoksi. Syvempi allas säilyy järvenä tai lampena hyvin pitkään.

 

Tarjolla turvaa ja runsasta ruokaa

Vesikasvillisuudeltaan hyvin runsaat ja monipuoliset fladat ja kluuvit kuuluvat ravinnontuotoltaan maailman tuottoisimpiin biotooppeihin. Tämän ovat huomanneet myös kalat, jotka käyttävät matalia lahdelmia kutupaikkoina ja poikasten suojapaikkoina. Runsas ravinto ja suojaisuus tekevät fladoista ja kluuveista myös vesilintujen poikasille tärkeitä elinympäristöjä. Lisäksi monet muualla pesivät linnut tulevat ruokailemaan suojaisiin lahtiin.

 

Hyvä veneparkki: N64°11.884 E023°37.417

Hyvä kajakki parkki: N64°11.900 E023°37.451

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.