Skip to Content

<

Siikalahden asukkaat # 4. Luhtahuitti

A cache by Vintage&Wiineri Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/21/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Tämän kätkösarjan tarkoituksena on esitellä Parikkalan Siikalahden asukkaita. Siikalahti on Simpelejärven itäosan umpeen kasvava lahti. Poikkeuksellisen monimuotoisen pesimä- ja muuttolinnustonsa ansiosta Siikalahti on Sisä-Suomen arvokkain lintukosteikko. Luonnonsuojelualueella on tavattu satoja lintu- ja kasvilajeja, joista osa erittäin harvinaisia. Siikalahdella pesii kesäisin pari tuhatta lintuparia. Pesiviä lintulajeja alueella tavataan n. 70. Kätkösarjaan kuuluu 16 kätköä + bonuskätkö, joten muistathan ottaa bonusnaatit kätköiltä. Kätköistä on yritetty tehdä vaihtelevia, helposti saavutettavia ja yllätyksellisiä, huumoria unohtamatta (voihan siellä jokin riemastuttava PET –putkilo kuusessa olla). Tervetuloa Parikkalaan, Siikalahden maisemiin!

Tällä kätköllä esitellään Siikalahden asukkaista luhtahuitti (Porzana porzana). Luhtahuitti kuuluu rantakanojen heimoon. Suomessa harvalukuinen pesimälintu, pesimäkannaksi on arvioitu 500–1 500 paria. Luhtahuitti on mestari piileskelemään. Hyvällä onnella sen voi nähdä puikkelehtivan kasvillisuuden joukossa päätään nyökytellen ja välillä nopeita juoksupyrähdyksiä tehden. Räkättirastasta hieman pienemmällä, tanakalla luhtahuitilla on paksu kaula ja lyhyt ja vaalea, punatyvinen nokka. Luhtahuitti syö lähinnä vedessä ja liejussa eläviä hyönteisiä ja muita selkärangattomia. Se syö toisinaan myös pikkukaloja ja vesikasvien osia.

Oma kynä mukaan! BYOP!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

182 Logged Visits

Found it 181     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.