Skip to Content

<

Siikalahden asukkaat # 9. Mustakurkku-uikku

A cache by Vintage&Wiineri Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/21/2018
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Tämän kätkösarjan tarkoituksena on esitellä Parikkalan Siikalahden asukkaita. Siikalahti on Simpelejärven itäosan umpeen kasvava lahti. Poikkeuksellisen monimuotoisen pesimä- ja muuttolinnustonsa ansiosta Siikalahti on Sisä-Suomen arvokkain lintukosteikko. Luonnonsuojelualueella on tavattu satoja lintu- ja kasvilajeja, joista osa erittäin harvinaisia. Siikalahdella pesii kesäisin pari tuhatta lintuparia. Pesiviä lintulajeja alueella tavataan n. 70. Kätkösarjaan kuuluu 16 kätköä + bonuskätkö, joten muistathan ottaa bonusnaatit kätköiltä. Kätköistä on yritetty tehdä vaihtelevia, helposti saavutettavia ja yllätyksellisiä, huumoria unohtamatta (voihan siellä jokin riemastuttava PET –putkilo kuusessa olla). Tervetuloa Parikkalaan, Siikalahden maisemiin!

Tällä kätköllä esitellään Siikalahden asukkaista mustakurkku-uikku (Podiceps auritus). Mustakurkku-uikku on pienikokoinen, hyvin värikäs uikkulintu. Mustakurkku-uikkua voidaan kutsua lintumaailman punkkariksi. Mustassa päässä on oranssinpunainen, viuhkamainen pieni töyhtö ja sen vatsapuoli on punaruskea. Koiras ja naaras ovat samannäköisiä, mutta koiras voi olla kooltaan hieman suurempi ja juhlapuvussa kirkkaamman värinen. Mustakurkku-uikulla on myös tulipunaiset silmät ja pieni musta nokka, jossa on valkoinen kärki kesällä. Laji pesii usein yhdyskunnissa. Muiden uikkujen tavoin mustakurkku-uikku rakentaa kelluvan, vesikasveihin kiinnitetyn pesänsä lähelle rantaa, sillä sen raajat eivät sovellu kunnolla kävelyyn.

Kiipeilyä ei tarvita, eikä suositella. Apuvälineellä vedä kätkö alas ja loggauksen jälkeen laske takaisin lentoon!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

133 Logged Visits

Found it 131     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.