Skip to Content

<

Siikalahden asukkaat # 11. Lehtokurppa

A cache by Vintage&Wiineri Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/21/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Tämän kätkösarjan tarkoituksena on esitellä Parikkalan Siikalahden asukkaita. Siikalahti on Simpelejärven itäosan umpeen kasvava lahti. Poikkeuksellisen monimuotoisen pesimä- ja muuttolinnustonsa ansiosta Siikalahti on Sisä-Suomen arvokkain lintukosteikko. Luonnonsuojelualueella on tavattu satoja lintu- ja kasvilajeja, joista osa erittäin harvinaisia. Siikalahdella pesii kesäisin pari tuhatta lintuparia. Pesiviä lintulajeja alueella tavataan n. 70. Kätkösarjaan kuuluu 16 kätköä + bonuskätkö, joten muistathan ottaa bonusnaatit kätköiltä. Kätköistä on yritetty tehdä vaihtelevia, helposti saavutettavia ja yllätyksellisiä, huumoria unohtamatta (voihan siellä jokin riemastuttava PET –putkilo kuusessa olla). Tervetuloa Parikkalaan, Siikalahden maisemiin!

Tällä kätköllä esitellään Siikalahden asukkaista lehtokurppa (Scolopax rusticola). Lehtokurppa on suurehko kahlaajien alalahkoon kuuluva rantalintu. Lehtokurppa on kesykyyhkyn kokoinen mutta pyylevämpi, isopäisempi ja lyhytkaulaisempi. Nokka on hyvin pitkä ja suora. Lehtokurppa on monelle meistä lähes mystinen laji, sillä hyvin varovaisena lintuna se pyrkii kaiken keinoin välttämään ihmisen kohtaamista. Niinpä sen näkeminen on todella harvinaista, vaikkei laji ole edes mitenkään harvinainen.  Lehtokurpan Suomen pesimäkanta on noin 120 000 paria.

Lehtokurppa on Suomessa riistalaji, jota ammutaan muutamia tuhansia vuodessa. Huom. Kätköllä ”tapaat” linnun, joka ei ole lehtokurppasmiley

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

132 Logged Visits

Found it 131     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.