Skip to Content

<

Ritarit #117

A cache by EIS Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/10/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Ritarit Ritarit multitraili esittelee 40 yhteensä 191 Vapaudenristin Mannerheim-ristin saaneista.

Kätköt ovat ns. kahden pisteen multeja. Oma kynä mukaan.

The Ritarit multi trail presents 40 of the total of 191 members of the Mannerheim Cross Knights.

Caches are two point multi caches. Bring your own pen.

Ritari IISALO Tauno Veikko Ilmari

Kapteeni. Syntyi 23.7.1916 Ähtärissä, kuoli 18.6.1947 lento-onnettomuudessa Vihtavuoressa, haudattu Tampereelle Kalevankankaan hautausmaalle. Ritari 168, 21.12.1944, kapteeni, lentueenpäällikkö 2./PLeLv 44. Vanhemmat rautatievirkamies Jaakko Antero Iisalo ja Siiri Aino Törnroos. Puoliso Anna Kyllikki Puurunen k 1989. Lapset Tauno Matti Juhani (1942) harjoittelija k 1959, Pekka Ilmari (1945) lääketieteen lisensiaatti Tampere.

Vapaudenristin Mannerheim-risti Vapaussodan ylipäällikön kenraali Mannerheimin aloitteesta Suomen senaatti perusti 4.3.1918 antamallaan asetuksella Vapaudenristin suurristin, 1., 2., 3. ja 4. luokan Vapaudenristin sekä 1. ja 2. luokan Vapaudenmitalin kunniamerkit. Asetuksen mukaan päällystölle voitiin myöntää Vapaudenristin kaikkia luokkia, joista kuitenkin 2. luokka oli tarkoitettu vähintään kapteenin, 1. luokka vähintään everstin ja suurristi vähintään kenraaliluutnantin arvoiselle upseerille. Alipäällystön ja miehistön palkitsemiseen oli käytettävissä Vapaudenmitalit, mutta myös Vapaudenristin kaksi alinta luokkaa. Vapaussodan kunniamerkkien myöntäminen lopetettiin tammikuussa 1919. Akseli Gallen-Kallelan suunnittelemat Vapaudenristit ja Vapaudenmitalit otettiin uudelleen käyttöön entisin myöntämisperustein talvisodan syttymisen jälkeen, joulukuussa 1939. Ne vakinaistettiin, kun Vapaudenristin ritarikunta perustettiin asetuksella 16.12.1940. Ritarikunnan suurmestarina oli Suomen marsalkka Mannerheim elämänsä loppuun.
Vapaudenristin Mannerheim-risti täytti sen tehtävän, minkä ylipäällikkö oli halunnutkin. Se oli poikkeuksellisen arvokas ja näkyvä kiitos taistelukentällä osoitetusta rohkeudesta ja neuvokkuudesta. Ainutlaatuisena ja harvinaisena se herätti laajalti huomiota ja kunnioitusta myös maan rajojen ulkopuolella.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

287 Logged Visits

Found it 285     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.