Skip to Content

<

Metsämadonna

A cache by liihal Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/09/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Lauttasaaren Särkiniemessä lähellä uimakalliota on metsätien varressa puuhun veistetty äiti-ja-lapsi-veistos. Veistoksen kilvessä kerrotaan: "Puun Rakkaus" 2015 - Sanna Karlsson-Sutisna. Omassa mielessäni olen nimennyt tämän luonnonpuisen veistoksen "Metsämadonnaksi", Se on nähnyt luonnonoloissa jo monta vuodenkiertoa ja alkaa jo rapistua ja harmaantua. Siksi olisikin hyvä käydä tutustumassa siihen, kun äidin hymy on vielä kaunis. Kätköpurkki ei ole kiinni veistoksessa, vaan sen lähellä. Tervetuloa kätköilijät!

Kaunis ja käynnin arvoinen on myös ympäristö, Lauttasaaren eteläkärjen koko ulkoilualue. Läntisempi kärki on Särkiniemi ja itäisempi kärki on Veijarivuori. Ulkoilualuetta kokonaisuudessaan kutsutaan paikallisten kesken Ryssänkärjeksi tai Ryssikseksi. Täällä on paljon Krimin sodan ja myöhempienkin sotien aikaisia vallituksia ja muistoja jäljellä. Ryssis on etenkin lintujen muuttojen aikaan hyvin suosittu tarkkailupaikka. Erilaisia vesilintuja on rannoilla runsaasti. Useina vuosina Särkiniemen etelärannalla on ollut "Laru Art" ulkoilma-taidenäyttely kesän loppupuolella.

Lähin yleinen parkkialue autoille on Särkiniementien päässä, varautukaa käyttämään parkkikiekkoa. Bussien 21 (Vattuniemi - Eira) ja 21B (Vattuniemi-Lauttasaaren metro) päätepysäkki on Itälahdentien eteläpäässä. Kaupunkipyöriä on tarjolla mm. metron sisäänkäynneillä. Pyöräily on sallittua vain ulkoilualueen keskiosan leveällä hiekkatiellä, rantapoluilla ei saa pyöräillä.

-----------------

This geocache "Forest madonna" is dedicated to a wooden statue of a sleepig mother and child. This statue "Love of tree" by Sanna Karlsson-Sutisna has been here since year 2015. It has yet become somewhat greyish. It lies in Särkiniemi, the westernmost part of Lauttasaari outdoor park, close to a glaciated rock and a swimming dock. The cache is not in the statue but near to it.

Nearest parking area is at the southernmost end of Särkiniementie. Nearest bus stop in Vattuniemi is the end stop for busses 21B (Vattuniemi - Lauttasaari metro) and 21 (Vattuniemi - Eira). - In Lauttasaari outdoor park, cycling is allowed only on the broad main road in the centrum of the area (not allowed on the narrow paths near the shore).

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

266 Logged Visits

Found it 247     Didn't find it 7     Write note 4     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Update Coordinates 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 18 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.