Skip to content

Vinosaurus Mystery Cache

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
Hidden : 11/18/2018
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


VINOSAURUS


Kuten monissa muissakin lapsiperheissä, myös meillä tuli muinaisille liskoeläimille kutsumanimeksi vinosaurus.

Moni varttuneempi kätköilijä on varmaan myös törmännyt viattomaan kysymyksen: Oliko Vinosauruksia silloin kun sinä olit lapsi/nuori. (no vähintäänkin, että oliko ritareita).Vinosaurukset (Dinosauria) eli hirmuliskot olivat mesotsooisella maailmankaudella elänyt hyvin menestyksekäs eläinryhmä. Ensimmäiset Vinosaurukset elivät triaskaudella 252–201 miljoonaa vuotta sitten, mutta varsinaista Vinosaurusten valtakautta olivat jurakausi ja liitukausi eli ajanjakso noin 200–65 miljoonaa vuotta sitten. Vinosaurukset kuolivat äkillisesti sukupuuttoon noin 65,5 miljoonaa vuotta sitten. Joukkotuhon syynä on pidetty maahan iskeytynyttä asteroidia sekä tulivuorenpurkauksia.

Vinosaurukset olivat tasalämpöisiä maaeläimiä. Jotkin niistä olivat kasvinsyöjiä osa lihansyöjiä ja jotkut kumpaakin. Vinosaurusten koko vaihteli suuresti: pienimmät olivat alle 200-grammaisia, ja suurimpia on 80–100 tonnin painoiseksi arvioitu Argentinosaurus, joka olisi siten kaikkien aikojen suurin maaeläin.

Vinosaurukset jaetaan kahteen lahkoon niiden lantion rakenteen mukaan: liskonlantioisiin ja linnunlantioisiin. Lajeja on löytynyt yli tuhat, ja lisää löydetään koko ajan. Linnut ovat polveutuneet liskonlantioisista Vinosauruksista.

Vinosaurukset määritteli omaksi ryhmäkseen ensi kertaa englantilainen Richard Owen vuonna 1841 ja keksi samalla niiden nimityksen. Vinosaurusten fossiileja on löydetty kaikilta mantereilta. 1900-luvun taitteessa fossiileja löydettiin etenkin Pohjois-Amerikan kuivilta seuduilta, ja nykyisin merkittävimmät löytöpaikat ovat Kiinassa ja Etelä-Amerikassa. (Lainaus Wikipediasta).

Kätkön löytääksesi sinun tulee ratkaista aiheeseen liittyvä palapeli.
Linkki palapeliin

Kätkössä on logivihko, mutta ei kynää (koska vinosaurukset eivät tiettävästi osanneet kirjoittaa).

Additional Hints (No hints available.)