Skip to Content

<

Juice-sarja: Mää ja Tapparan mies

A cache by copohontas & mkivimaki Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/05/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Itse laulamiensa tekstien lisäksi Juice teki tekstejä myös muille yhtyeille ja artisteille. Popedalle Juice käänsi kappaleen Mää ja Tapparan mies.

Kaikille ei välttämättä ole selvää, että biisi on käännöslaulu. Alkuperäinen esittäjä on The Sensational Alex Harvey Band ja originaalibiisi nimeltään Tomahawk Kid. Teksti on varsinainen merirosvoseikkailu, jossa sananmukaisesti sattuu ja tapahtuu. On aarteenetsintää, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Laulu on julkaistu jo vuonna 1974 yhtyeen The Impossible Dream -äänitteellä.

Popedan levylle laulu päätyi luontevaa reittiä. Pate Mustajärvi oli ja on kova yhtyeen fani, ja Popedan vuonna 1992 ilmestynyttä Svoboda-levyä äänittäessä heräsi ajatus tehdä yhtyeen biisi suomeksi. Käännöstyö annettiin Juicen tehtäväksi. Leskinen laati laulusta todellisen tamperelaisen seikkailun, jossa kuljetaan niin Turun Raunistulan kaupunginosassa kuin ruotsinlaivallakin.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

264 Logged Visits

Found it 261     Write note 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.