Skip to Content

<

Karran pysäkki

A cache by Marketta Lyly Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/23/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Karran pysäkin muistokätkö. Paikka ei enää paljasta historiaansa. Siellä ei ole nykyisin mitään, mikä muistuttaisi pysäkkirakennuksesta tai sivuraiteesta.
Asemalaituri ja -rakennus ovat olleet eri puolella raiteita kuin nyt asetettu kätkö.

Karran pysäkillä on ollut suuri merkitys kätkön tekijälle ja hänen perheelleen. Tekijän isoisä on antanut maapohjan pysäkin rakentamista varten. Hän myös menehtyi pysäkillä lastatessaan pahnapaaleja junavaunuun. Itse kätköntekijä on monen monta kertaa noussut lättähatun kyytiin tehdäkseen koulu- tai muuta matkaa.

Päätös Karran pysäkin rakentamisesta Rauman radan varteen tehtiin Raumalla 13.8.1907. Liikenteelle Karra avattiin saman vuoden joulukuussa.

Karran platformskjulin tyylisen pysäkkirakennuksen pinta-ala oli 36,5 neliötä. Lämmitettävässä rakennuksessa myytiin matkalippuja sekä mm. hoidettiin postia, jota Rauman radalla kuljetettiin vuoteen 1956 asti. Kun rata siirtyi valtiolle 1950-luvun alkupuolella, poistettiin Karralta miehitys ja liikennepaikka muutettiin seisakevaihteeksi. Karrasta tuli seisake, kun tavaraliikenne sieltä lopetettiin vuonna 1962. Henkilöliikenne loppui koko Rauman radalta vuonna 1988.

 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

64 Logged Visits

Found it 62     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.