Skip to content

<

Tur langs Sollerudstranda

A cache by cocono Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/09/2018
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Dette var luke 9 i Oslos adventskalender 2018

Ta en hyggelig tur langs Sollerudstranda.

Startpunktet er rett i nærheten av Sollerud gård.
Gården har gitt navn til boligstrøket Sollerud i bydel Ullern. Gården var krongods fram til 1646. I 1741 kom den i bondeeie, og var det fram til 1820. Gården var knyttet til en skysstasjon og et fergeleie ved Lysakerelva. Doktor Carl Rustad kjøpte gården i 1871 og oppførte hovedbygningen (arkitekt H.E.Schirmer), samtidig ble det oppført drengestue, stall og stabbur, og også disse er bevart. Samtlige bygninger er regulert til bevaring.
På 70-tallet tok Sollerudstranda skole i bruk Sollerud gård og naboeiendommen Frantzebråten.

Sollerudstranda er en del av bystrøket Sollerud og ligger på østsiden av Lysakerelvas munning, det er hovedsakelig et offentlig friområde, og har opparbeidet parkområde, også kalt Sollerudparken, båthavn og badestrand. Området er avgrenset mot Lysakerelva i vest, Lysakerfjorden i sør, Frantzebråten i øst og Drammensveien i nord, sammen en større kontorbygning, bygget som hovedkontor for forsikringsselskapet Gjensidige i 1991.

Fra startpunktet følger vi gangveien mot øst, her står det en rekke med til sammen 12 lysstolper med kuleformede lamper. På noen av disse stolpene finner du julete symboler, tell disse!

Når du kommer til siste stolpe skal du ha funnet til sammen 17 symboler:

A = antall snøfnugg
B = antall juletrær
C = antall røde hjerter
D = antall stjerner

Vi følger gangveien videre langs strandkanten mot Vækerøparken.

Vækerøparken eies og vedlikeholdes av Norsk Hydro. Parken ble anlagt som engelsk romantisk landskapspark på 1600-tallet. Den er en av de få av sitt slag i landet og er av nasjonal verdi som kulturminne. Parken har mange av de opprinnelige elementene intakt og fremstår som godt bevart. Parken består både av de åpne og velpleide områdene rundt husene og av det kuperte og skogsbevokste området mot syd og vest. Sammenstillingen av den kultiverte og den "ville" naturen er karakteristisk for den tids parkanlegg.
Anlegg og vegetasjon må behandles med varsomhet.

Cachen er plassert her:

N 59 54.[A+B][2*C][A+C] E 010 39.[D-A][D-B-C][D-C]

Følger man veien videre mot øst, kommer man til Vækerø gård.

Vækerø gård er en gammel gård i Oslo og ligger i strøket Vækerø, oppkalt etter gården. Gården tilhørte i nyere tid familien Løvenskiold, men mesteparten ble senere solgt til Norsk Hydro. De åpnet sitt hovedkontor her i 1985.
Gården var tidligere en del av den større godseiendommen knyttet til Bærums Verk (hvor Løvenskiold-familien fremdeles bor), Bogstad gård, som på 1800-tallet ble skilt fra godskomplekset, og Nordmarka. Konsernet Løvenskiold-Vækerø har sitt navn fra dette. Datterselskapet Maxbo holder fremdeles til på Vækerø.
Dagens bebyggelse er i mur, mens den tidligere var i tre. Hovedbygningen i nygotikk er tegnet av H.E.Schirmer og oppført rundt 1880.

(kilde: wikipedia, lokalhistoriewiki.no og informasjonsskilt)

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.