Skip to Content

<

Østre Aker kirke

A cache by bjåen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/5/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Østre Aker kirke

 

Akkurat mellom to av de største og viktigste innfartsårene fra nord til Oslo finnes en liten, stille og vakker høyde hvor Østre Aker kirke ligger. Grunnsteinen til kirken ble lagt i 1857, etter at Ulven gård solgte jord til Aker kommune til bygging av ny kirke da Aker sogns daværende eneste kirke, Vestre Aker kirke, lå for langt vest for sognende i øst. September 1860 ble Østre Aker kirke innviet av biskopen med blant andre Kronprins Oscar tilstede.

 

Kirkebygget er i mur og inne i kirken står åtte monolittsøyler hugget i hele stykker av grefsensyenitt. Det var plass til 800 mennesker i starten, men dette ble redusert til 500 med årene. Inventaret ble skaffet til veie gjennom gaver. Det sies at i begynnelsen var kirken så kald om vinteren at folk skydde den. I 1925 ble elektrisitet innlagt.

 

I dag står Grorud kirke som prostikirke etter Østre Aker på grunn av en omorganisering i bispedømmerådet, og Østre Aker menighet er slått sammen med Haugerud menighet. Menigheten har i dag som mål å spille på lag med stedet og menneskene som bor her, skape fellesskap og bidra til glede, solidaritet og håp.

 

 

Denne cachen var en del av Osloregionens adventskalender 2018.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

135 Logged Visits

Found it 130     Write note 4     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 17 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.