Skip to Content

<

kallataan Lappajärvellä - Kotipelto Timo

A cache by duoXnobis Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/08/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Timo Antero Kotipelto (s.15. maaliskuuta 1969 Lappajärvi)  on suomalainen laulaja.  Parhaiten hänet tunnetaan power-metal -yhtye Stratowariuksesta, johon hän liittyi vuoden 1994 loppupuolella. Ensimmäinen Stratovarius-albumi, jolla Kotipeltoa kuullaan on vuoden 1995 Fourth Dimension, ja hänen ääntään pidetään yleisesti yhtenä Stratovariuksen menestyksen avaimista.
Ura

Kotipellon taival musiikin parissa käynnistyi 13-vuotiaana, jolloin hän sai vanhemmiltaan omat rummut. Ne pysyivät mukana muutaman vuoden kunnes Kotipelto vaihtoi instrumentikseen oman äänensä. Metallimusiikista Kotipelto kiinnostui omien sanojensa mukaan kuultuaan ACDC:n "Hells Bells" -kappaleen Ylen Rock-radio-ohjelmassa. Suurimmiksi vaikuttajikseen hän on maininnut yhtyeistä Kissin, Dion, Rainbow´n, Queensrÿchen ja Iron Maidenin, laulajista Ronnie James Dion sekä albumeista Queensrÿchen Operation: Mindcrimen.
Ennen liittymistään Stratovariukseen Kotipelto lauloi lappajärveläisessä yhtyeessä nimeltä Filthy Asses, joka julkaisi yhden kolme kappaletta sisältäneen omakustanteen, sekä opiskeli Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa kuitenkaan valmistumatta. Stratovariukseen hän oli ollut yhteydessä jo runsas vuosi ennen lopullista liittymistään, mutta ei tuolloin kokenut vielä olevansa sopiva henkilö yhtyeen laulajaksi.
Kotipellon ura Stratovariuksessa ei menestyksestä huolimatta ole ollut täysin kolhuton. Stratovariuksen esiintyessä Euroopan suurimmalla metallimusiikkifestivaalilla Wacken Open Air:ssa Saksassa 4. elokuuta 2000 hän poltti vasemman kätensä pyroefektin räjähdyksessä, seurauksena toisen ja kolmannen asteen palovammat kahteen sormeen ja kämmenselkään. Kotipelto pystyi laulamaan konsertin loppuun, mutta yhtyeen kaksi viikkoa myöhemmin alkavaksi tarkoitettu kiertue Latinalaisessa Amerikassa oli siirrettävä myöhempään ajankohtaan tulehdusriskin vuoksi. Joulukuussa 2003 uutisoitiin Timo Kotipellon ja rumpali Jörg Michaelin eronneen Stratovariuksesta. Kotipellon kohdalla syyksi mainittiin tulehtuneet välit yhtyeen kitaristiin ja johtohahmoon Timo Tolkkiin. Riidat saatiin kuitenkin sovittua, ja tammikuussa 2005 yhtye palasi entiseen kokoonpanoonsa. Myöhemmin tapahtumien kerrottiin olleen vain julkisuustemppu. Stratovariuksen ohella Kotipelto on tehnyt kolme sooloalbumia, Waiting for the Dawn (2002), Coldness (2004) ja Serenity (2007). Albumeilla on vieraillut useita tunnettuja muusikoita kuten Jari Kainulainen, Mika Karppinen, Lauri Porra, Leka Rantanen, Michael Romeo ja Janne Wirman. Kotipelto on sooloalbumiensa myötä konsertoinut Suomessa, Keski-Euroopassa ja Etelä-Amerikassa sekä tehnyt täysimittaisen Euroopan-kiertueen Kamelotin ja Epican kanssa keväällä 2005. Kotipellon konserttikokoonpanoon kuuluvat nykyään Lauri Porra, Mirka Rantanen, Janne Wirman Ja Tuomas Wäinölä,  jotka soittivat myös kolmannella albumilla.
Kotipelto on vieraillut myös muutamien muiden yhtyeiden julkaisuilla sekä laulanut Disney-elokuva Karhuveljeni Kodan (2003) suomenkielisellä ääniraidalla Phil Collinsin alkuperäisiä kappaleita ja Matti-elokuvan (2006) tunnuskappaleen "Lennä Nykäsen Matti", joka on cover-versio Sleepy Sleepersin vuonna 1988 levyttämästä kappaleesta. Kotipelto yhtyeineen esittää myös V2 - Jäätynyt enkeli -elokuvan tunnuskappaleen "Sleep Well".
Kotipelto aloitti MTV Finlandin Headbangers Ball -ohjelman juontajana 25. helmikuuta 2007. Timo Kotipelto oli kevättalvella 2009 mukana myös Nelosella näytetyssä viihdeohjelmassa Kuorosota,  jonka hän kuoroineen voitti.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

103 Logged Visits

Found it 102     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.