Skip to content

This cache has been archived.

Geocaching HQ Admin: Thank you for hosting this geocaching event! The date of the event has passed. We automatically archive events after 30 days (60 days for Mega- and Giga-Events). Attendees can still log archived events, log trackables, and share their experiences.

More
<

De Vuursche III

A cache by Viervoeter Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 09 March 2019
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

09 March 2019, 09:00 - 13:00

De Vuursche III

De Vuursche

De plaats Lage Vuursche is natuurlijk bekend om het Koninklijk Paleis Drakensteyn en de vele pannenkoekenrestaurants, een prima locatie voor een dagje uit en geocachen.
De bossen van Lage Vuursche zijn gedeeltelijk van Staatsbosbeheer en worden beheert door boswachterij De Vuursche. Het is een heerlijk bosgebied. Eigenlijk is het een lappendeken van voormalige landgoederen. Elk stukje van De Vuursche heeft dan ook zijn eigen sfeer.
Heidegebied de Stulp ligt in boswachterij De Vuursche en bestaat uit een heide- en stuifzandgebied. Een “open plek” tussen de bossen.

Dagrecreatie Drakenstein (de Kuil) is een plek om de auto te parkeren, te recreëren en geldt voor velen als startpunt van de vele wandelroutes. Voor deze 3e Cito @De Vuursche is de start in de ochtend op zaterdag 9 maart 2019.Motivatie

Mede door een Cito die wij bezochten tijdens onze vakantie in 2015 bracht ons tot het plan om dit ook te organiseren in onze eigen regio. Het gaf zo veel voldoening, dat smaakte naar meer.
Iets terug geven aan de natuur in ruil voor onze zoek avonturen? Dat kan!
Help een boswachter in zijn/haar beheer gebied. Dat is toch een prachtig initiatief?

De Vuursche III

Na 3 succesvolle cito’s hopen we een evenzo gezellige en productieve 4e cito te organiseren in de provincie Utrecht. De 3e keer @ De Vuursche.
Tijdens de cito’s in 2018, hier @ De Vuursche, hielden we ons bezig met de jonge begroeiing die de heide overwoekerde. Ook deze keer gaan we ons met jonge opkomende boompjes bezig houden maar nu op een andere wijze en met een andere motivatie voor het betreffende gebied waar we gaan werken. Help je mee op zaterdag 9 maart?

Het Plan.

Staatsbosbeheer wil graag dat de bossen zoveel mogelijk op een natuurlijke manier verjongen. Nou wil het geval dat op sommige plaatsen ze die verjonging niet graag hebben, bijv. als ondergroei onder klassieke lanen. Op andere plekken wil, door welke omstandigheid dan ook, natuurlijke verjonging soms niet goed van de grond komen.
Deze dag, 9 maart, gaan we op de ene locatie de ( waarschijnlijk beuken- ) opslag oprooien met z'n allen, om er vervolgens op een andere locatie een stukje nieuw bos mee aan te planten en zo de verjonging aldaar een handje te helpen.

Planning 9:00 - 13:00 uur 9 maart 2019.

Vóór 9.00 verzamelen op de parkeerplaats. Om 9 uur zal boswachter David een toelichting geven over het gebied en de werkzaamheden. Vanaf de parkeerplaats volgt er een korte wandeling naar het werkgebied. Halverwege de ochtend een korte pauze en daarna weer door tot einde ochtend.

Werkzaamheden

Oprooien van jonge begroeiing en terug planten van deze jonge boompjes op een andere plaats.
Boswachter David probeert om de locaties van weghalen en terug planten zo dicht mogelijk bij elkaar te zoeken.

Vanuit Staatsbosbeheer wordt er gezorgd voor

  • Koffie en thee
  • gereedschap en werkhandschoenen.

Zelf mee nemen

Beschermende (regen)kleding.
Draag stevig hoog schoeisel.
Heb je eigen werkhandschoenen breng die dan ook mee, vooral als je een bijzondere maat hebt.

Extra

Aan het einde van de werkzaamheden is er een heerlijke kop soep.

Will Attend

Graag zien we in je will attend (ik ga komen) met hoeveel je komt en of daar evt. kinderen bij zijn. Mocht later blijken dat je toch verhinderd bent meld dit dan ook a.u.b. Vanuit Staatsbosbeheer wordt er namelijk gezorgd voor voldoende gereedschap a.d.h.v. het aantal deelnemers. Ook i.v.m. de koffie, thee, soep is het handig om tevoren weten wat er verwacht kan worden.

We hopen wéér op droog weer en een leuke en gezellige tijd!Deelnemers

Banner


Cito @ De Vuursche III


Selecteer, kopieer en plak onderstaande code in je profiel:

<a href="https://coord.info/GC806DP" target="_blank"><img src="https://s3.amazonaws.com/gs-geo-images/0db3f6a5-ca4f-4ce4-89c2-5ca51c1a60ed_l.png" alt="Cito @ De Vuursche II - 9 maart '198" title="Cito @ De Vuursche III - 9 maart '19" width="200"></a>

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.