Skip to Content

<

Dutch Geocoin 2019 Event Mookhoek

A cache by Ogima Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Friday, February 8, 2019
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Help mee met de Dutch Geocoin 2019!

2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015   2016   2017   2018  

De Dutch Geocoin is de langst lopende coin serie ter wereld. Sinds 2005 wordt ieder jaar door de Nederlandse cachegemeenschap een munt ontworpen en gemaakt. Dat betekent dat dat in 2019 voor de vijftiende keer gaat gebeuren.

Tot nu gebeurde dat op de fora van geocaching.nl, 4geocaching en Groundspeak. Het blijkt dat een steeds kleiner deel van de Nederlandse cachers op deze fora komt.

Daarom worden er sinds 2017 door het land heen op diverse locaties een aantal events georganiseerd. Gezellig medecachers ontmoeten en er is gelegenheid om mee te doen met de ontwerp wedstrijd, ideeën uit te wisselen, vragen te stellen en elkaar te inspireren.

Ook buiten deze evenementen is het mogelijk om mee te werken aan de Dutch Geocoin 2019. Op de eerder genoemde fora kan nog steeds gediscussieerd worden. Zelfgemaakte ontwerpen kunnen worden ingestuurd naar dutchgeocoin@gmail.com.

Ontwerpen kunnen in de maanden januari, februari en maart van 2019 worden ingezonden. In april volgt dan een stemronde, waarna de munten geproduceerd worden. Op 22 juni worden ze gepresenteerd op het DRACHTSTER HERT 2019: It Giet Oan event.

Als onderwerp voor de Dutch geocoin wordt vaak gekozen voor traditioneel Nederlandse ontwerpen, zoals: Fietsen, De strijd tegen het water, Molens, Tulpen en Oude munten. Ook kan een bijzondere gebeurtenis aanleiding zijn voor een ontwerp. Voorbeelden daarvan zijn: 400ste geboortedag van Michiel de Ruyter, 100ste geboortedag van Marten Toonder, 125ste sterfdag van Vincent van Gogh en 500ste sterfdag van Jheronimus Bosch.

Ook in 2019 kan inspiratie worden opgedaan uit diverse gebeurtenissen. Wegens zijn 350ste sterfdag is 2019 uitgeroepen tot het jaar van Rembrandt en De Gouden Eeuw. Johan van Oldenbarnevelt werd 400 jaar geleden onthoofd. In 2019 is het ook 100 jaar geleden dat Anthony Fokker de Nederlandsche Vliegtuigenfabriek oprichte. Filmliefhebbers kunnen misschien iets doen met het feit dat zowel de films Bladerunner als Akira zich in 2019 afspelen.

Uiteraard staat het iedereen vrij om een eigen idee om te zetten in een Geocoin ontwerp (daarvoor hoef je geen kennis te hebben van Photoshop of andere tekenprogramma's).
Tijdens het event is tekenmateriaal aanwezig voor degenen die direct aan de slag willen. Je kunt je eigen ontwerp dan direct indienen bij de organisatie of het thuis nog verder verfijnen en later inzenden.

Tijdens dit event zullen Toni (Technetium), ontwerper van diverse geocoins, en Jeroen (Ogima), ontwerper van de Dutch Geocoin 2014, aanwezig zijn voor vragen en tips over het ontwerpen van geocoins. Overigens is iedereen die gewoon zin heeft in een avondje geoklets onder het genot van een drankje ook van harte welkom op dit event.

Waar?

Café De Schenkhoek
Mookhoek 4
3293 AE  Mookhoek

Wanneer?

Vrijdag 8 februari 2019 vanaf 19:00 tot ongeveer 23:00 uur.

Praktische informatie

- De toegang is gratis. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening en worden verzorgd door Café De Schenkhoek.
- Er is plaats voor maximaal 50 personen. Graag zien we daarom in je "will attend" het aantal aanwezige personen.
- Parkeren kan aan de straat en is gratis. Parkeer je auto wel zoveel mogelijk van de weg af, er passeren regelmatig (zeer) brede landbouwvoertuigen.
- Er zullen tijdens dit event geen event-caches uitkomen. Wel kun je trackables droppen, discoveren en retrieven.
- Speciale dank gaat uit naar Pension - Café De Schenkhoek voor het ter beschikking stellen van de ruimte en naar Technetium voor het idee van deze serie events.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

19 Logged Visits

Will Attend 18     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.